Musorujsag
Élő Eredmények

Bondár a harmadik körben búcsúzott, Marozsán meccse félbeszakadt a római tornán

Bondár a harmadik körben búcsúzott, Marozsán meccse félbeszakadt a római tornán

MTI
Bondár Anna kiesett a harmadik fordulóban szombaton a római salakpályás tenisztornán, míg Marozsán Fábián harmadik fordulós mérkőzése eső miatt félbeszakadt.

A világranglistán 93. Bondár Anna a selejtezőben aratott két győzelemmel került a főtáblára, ahol előbb a német Tatjana Mariát, majd a volt világelső cseh Karolina Pliskovát búcsúztatta.

A 32 között a 22. kiemelt Csin-ven Cseng várt rá, akitől eddigi egyetlen találkozójukon kikapott 2021-ben Hamburgban. A kínai ellenfél 1:0-nál elvette a 25 éves magyar adogatását, és 4:1-re, majd 5:2-re elhúzott. Már-már veszni látszott a szett, ám Bondár 3:5-nél játszmalabdát hárított, majd bátor ütésekkel brékelte az ázsiait, és 5:5-nél utolérte őt. A szettet lezáró rövidítésben az ellenfél 3-0-ra, majd 5-1-re ellépett, és 70 perc elteltével játszmaelőnyben volt. A második felvonásban a szerva inkább hátránynak tűnt, 4:4-ig hat bréket láthatott a 15 fokban, esernyők alól figyelő közönség. A brékekből végül Cseng jött ki jobban, aki 2 óra 8 perc alatt diadalmaskodott.

A Hajdúszoboszló SE sportolója négy meccset nyert meg az olasz fővárosban úgy, hogy az előző nyolc WTA-találkozóját elvesztette.

A világranglistán 135. Marozsán Fábián élete első 1000-es versenyén a selejtezőből került fel két győzelemmel a főtáblára, ahol a nyitókörben a francia Corentin Moutet-t (67.) búcsúztatta. A 64 között a 32. kiemelt Jiri Lehecka (39.) várt rá, a 21 éves cseh teniszező a januári Australian Openen robbant be az elitbe, ahol meglepetésre a negyeddöntőig menetelt.

Első találkozójuk a borús-esős időjárás miatt több mint hatórás (!) késéssel és villanyfényben kezdődött, és mindketten gond nélkül hozták sorra az adogatásaikat egészen 4:4-ig. Ekkor a Hajdúszoboszló SE sportolója ütött három „outot”, elbukta a szerváját, és 32 perc elteltével a szettet is. A folytatásban a magyar válogatott teniszező nem jött zavarba, rögtön brékelt, bivalyerős nyerőkkel és remek ejtésekkel zökkentette ki Leheckát, és 6:1-gyel kiegyenlített. Az utolsó felvonásban a 23 éves Marozsán 1:1-nél ötödször is elvette a cseh adogatását, ám ekkor ismét rákezdett az eső, a játékosok az öltözőbe vonultak, és a rendezők védőponyvát húztak ki a pályára.

Egyelőre nem tudni, hogy a mérkőzés befejeződik-e szombaton.

női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Csin-ven Cseng (kínai, 22.) – Bondár Anna 7:6 (7-2), 6:4

férfi egyes, 2. forduló a (32 közé jutásért):
Marozsán Fábián-Jiri Lehecka (cseh, 32.) 4:6, 6:1, 2:1-nél félbeszakadt

Borítókép: Bondár Anna (Fotó: MTSZ/Trenka Attila)

További tartalmak