Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Rafael Nadal kihagyja a Roland Garrost, egyelőre kérdéses, mikor tér vissza

Hivatalos: Rafael Nadal kihagyja a Roland Garrost, egyelőre kérdéses, mikor tér vissza

m4sport.hu | Szerző: Kovács Máté
Rafael Nadal a mallorcai akadémiáján hivatalos sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy a sérülése továbbra is fennál és a felépülése nem halad olyan ütemben, ahogy tervezte, így 2004 után először nem indul a francia nyílt-teniszbajnokságon, a Roland Garroson, melyet karrierje során 14 alkalommal nyert meg.

A 22-szeres Grand Slam-bajnok ugyanakkor azt is tudatta az újságírókkal és rajongóival, hogy néhány hónapig mellőzi az edzést, azt viszont egyelőre nem tudja, hogy pontosan mikor tud majd visszatérni. A előzetes tervei között az szerepel, hogy az végi Davis-kupa döntőn már szeretne pályára lépni. A 36 esztendős salakkirály kiemelte, a következő szezon lehet az utolsó éve, melyet végig játszik, de leszögezte, ez nem 100%.

Rafael Nadal 2005-ben, mindössze 19 évesen indult először a Roland Garroson és rögtön meg is nyerte azt. A párizsi salakon 2009-ben Robin Söderling ellen kapott ki először, addig sorozatban négyszer nyerte meg a tornát.

Összességében 14 alkalommal hódította már el a francia nyílt-teniszbajnokság győztesének járó trófeáját, ez idő alatt 112 meccset nyert Párizsban és csupán háromszor kapott ki. A már említett 2009-es negyedik fordulós vereség volt az első, majd 2015-ben a negyeddöntőben Novak Djokovic állította meg, valamint hat évvel később, 2021-ben az elődöntőben is a szerb búcsúztatta őt.

A sajtótájékoztató:

Nadal idén januárban az Australian Openen szedett össze egy csípősérülést, azóta nem játszott tétmeccset. A visszalépésével az is biztossá vált, hogy néhány hét múlva kiesik majd a legjobb százból a világranglistán, ugyanis nem tudja megvédeni a tavaly Casper Ruud ellen megszerzett 14. bajnoki címét. A Roland Garros hivatalos oldala is üzent a salakkirálynak, azt írták:

„Rafa, elképzelni sem tudjuk, mennyire nehéz lehetett meghozni ezt a döntést. Nagyon fogsz hiányozni az idei tornáról, vigyázz magadra és térj vissza erősebben. Reméljük, jövőre találkozunk Párizsban.”

Ha a most is zajló római tenisztornán negyeddöntőig jutó, de fizikális problémákkal küzdő szerb Novak Djokovic megnyerné a Roland Garrost, akkor a GS-trófeák tekintetében megelőzné Nadalt.

Borítókép: Rafael Nadal (Fotó: MTI/EPA/EFE/Emilio Naranjo)

További tartalmak