Musorujsag
Élő Eredmények

Piros Zsombor számára a selejtezőben ért véget a Roland Garros

Piros Zsombor számára a selejtezőben ért véget a Roland Garros

MTI
Piros Zsombor a selejtező első fordulójában búcsúzott kedden a francia nyílt teniszbajnokságtól.

A világranglistán 125. játékosra a német Dominik Koepfer várt, akitől tavaly simán kikapott egy vancouveri versenyen. Intő jelnek számított az is, hogy az ellenfél az elmúlt hét legnagyobb ugrását mutatta be az ATP-rangsor top 200-ában azzal, hogy – a torinói challenger-torna megnyerésével – 47 (!) helyet javítva feljött a 102. pozícióba.

A keddi mérkőzés első hat játékában négyszer is a fogadó örülhetett, a kulcsjáték azonban Koepfer 6:5-ös vezetésénél következett, amikor a német – Piros adogatásainál – második szettlabdáját kihasználva előnybe került.

A folytatásra összeszedte magát a magyar válogatott játékosa és fél óra alatt egyenlített, de ezzel el is lőtte a puskaporát, mert a német rivális egy még könnyebb részsikerrel lezárta a 111 perces mérkőzést.

A kvalifikációban így magyar részről Jani Réka és Marozsán Fábián van még versenyben, szerdán mindketten pályára is lépnek: előbbi a francia Alice Robbe-bal, utóbbi a kínai Sang Csün-csenggel csap össze dél körül.

A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a főtáblára, melynek küzdelmei vasárnap kezdődnek. Az elitmezőnyben Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyéniben és párosban is szerencsét próbál, míg Babos Tímea párosban indul.

Eredmény:
selejtező, 1. forduló:
Dominik Koepfer (német)-Piros Zsombor (13.) 7:5, 2:6, 6:1

korábban:
Jani Réka-Szu Dzseong Dzsang (dél-koreai, 7.) 6:4, 6:3

Borítókép: Magyar Tenisz Szövetség

További tartalmak