Musorujsag
Élő Eredmények

Udvardy Panna párosban is búcsúzott a Roland Garroson

Udvardy Panna párosban is búcsúzott a Roland Garroson

MTI
Udvardy Panna és Ysaline Bonaventure duója kikapott a női párosok második fordulójában a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon.

A magyar-belga kettős pénteken a 11. helyen kiemelt kínai Hszü Ji-fannal és Jang Csao-hszüannal szállt szembe, és a második szettben 5:4-nél mérkőzéslabdát szalasztott el. Az ázsiaiak rövidítésben hozták a játszmát, majd az utolsó felvonásban 3:0-ra elhúztak, ám Udvardyék ismét erőre kaptak, két brékkel pedig meg sem álltak 5:3-ig.

Újabb fordulat következett, a kínaiak 6:5-re átvették a vezetést, az egyenlítést követően pedig jöhetett az újabb rövidítés, amelyben hiába vezettek Udvardyék 6-3-ra, majd 9-8-ra is, a végén az ázsiai duó örülhetett, amely 11-9-re hozta a tie-breaket és így a mérkőzést is, amely három óra 12 percig tartott.

Udvardy egyesben már az első fordulóban búcsúzott a Roland Garroson, a másik párosban érintett Gálfi Dalma is kiesett korábban.

Eredmény:
női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Hszü Ji-fan, Jang Csao-hszüan (kínai, 11.) – Udvardy Panna, Ysaline Bonaventure (magyar, belga) 4:6, 7:6 (7-3), 7:6 (11-9)
Gabriela Dabrowski, Luisa Stefani (kanadai, brazil, 8.)-Gálfi Dalma, Katarzyna Piter (magyar, lengyel) 4:6, 6:2, 7:5

Borítókép: Udvardy Panna MTI/EPA/Jason O'Brien

További tartalmak