Musorujsag
Élő Eredmények

Wimbledontól ugyan visszalépett, de jövő héten már ismét versenyezne Valkusz Máté

Wimbledontól ugyan visszalépett, de jövő héten már ismét versenyezne Valkusz Máté

MTI
A jövő héten ismét versenyezne a teniszező Valkusz Máté, aki derékfájdalmai miatt hétfőn visszalépett a wimbledoni Grand Slam-torna selejtezőjétől.

A világranglista 206. helyezettje szerdán a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a salakos borításon nagyon sokat kell csúszkálni játék közben, ezért a sarkában kialakult egy enyhe gyulladás. Amikor erre injekciókat kapott, nem pihent eleget, két napig bicegett, ennek tulajdonítja, hogy becsípődött a dereka. Hozzátette, szombaton Marozsán Fábiánnal edzett, akkor állt be a dereka. Még mindig érzi a fájdalmat, de a jövő héten Milánóba ismét versenyezne, azt követően a magyar szuperligában és a német csapatbajnokságban szerepelne, majd az amerikai nyílt bajnokságon áll rajthoz.

Kapcsolódó tartalom

Valkusz áprilisban Ostravában döntős volt, májusban Szkopjéban pedig életében először challenger-tornát nyert. Ennek kapcsán megjegyezte, abszolút pozitívan értékeli a mostani szezon eddigi részét, és már nagyon várta a salakos idényt.

Jó formáját részben annak tulajdonítja, hogy Roman Hajdusik személyében azzal az edzővel dolgozik, aki junior korában már foglalkozott vele, kemény munkát végeznek, és végre nem kell egyedül járnia a versenyekre. Hangsúlyozta, nagyon komoly befolyásoló tényező a táplálkozás is, hiszen kiderült, hogy több dologra érzékeny, mint gondolta. A kondicionális munkáját Tóth Péter irányítja, akivel hosszú alapozást csinált.

Borítókép: Valkusz Máté (Fotó: Facebook/HungarianTennis)

További tartalmak