Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: a 40 ütéses labdamenet, amely átírta a forgatókönyvet – Marozsán szinte megnyert helyzetből bukta el a maratoni hosszúságú játékot

Videó: a 40 ütéses labdamenet, amely átírta a forgatókönyvet – Marozsán szinte megnyert helyzetből bukta el a maratoni hosszúságú játékot

m4sport.hu
Marozsán Fábián a negyeddöntőig menetelt a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású keménypályás sanghaji férfi tenisztornán. A magyar játékos a lengyel Hubert Hurkacz elleni mérkőzés harmadik, döntő szettjében, 3:2-es állásnál, 30:30-nál, több mint egy percig küzdött, hogy breaklabdához jusson. Marozsán a labdamenete felénél átvette az irányítást, jól mozgatta Hurkaczot, aki látszólag nehezen tudta visszaadni a labdákat. Marozsán jól ment fel a hálóhoz, de nem tudta ellenfele térfelére ütni a labdát, és befejezni a 40 ütéses labdamenetet.

A maratoni hosszúságú labdamenet:

Ez a labdamenet mindent megváltoztatott. Ugyan a lengyel adogatásánál, 40:40 után breaklabdája volt Marozsánnak, Hurkacz azonban két ásszal fordított. A Hajdúszoboszló SE versenyzője semmire vesztette el saját adogatását, majd a lengyel szintén semmire nyerte a sajátját. A mérkőzés lezárásaként pedig még utoljára elvette Marozsán adogatását.

Kapcsolódó tartalom

Marozsán Fábián a sanghaji meneteléséért 184 465 dollárt (67,1 millió forint) kapott, és hétfőtől már a top 70-ben jegyzik a világranglistán úgy, hogy az évet még a 173. helyről kezdte, tavaly augusztusban pedig a 251. volt.

A 2009-ben bevezetett 1000-es (korábbi nevén mester) versenyek történetében Marozsán az első magyar, aki negyeddöntőt vívott.

Eredmény, negyeddöntő:
Hubert Hurkacz (lengyel, 16.)-Marozsán Fábián 4:6, 6:1, 6:3

További tartalmak