Musorujsag
Élő Eredmények

„Arra a napra mindig emlékezni fogok” – óriási lökést adott Marozsán Fábiánnak Alcaraz legyőzése

„Arra a napra mindig emlékezni fogok” – óriási lökést adott Marozsán Fábiánnak Alcaraz legyőzése

MTI
Az év rendkívül jól sikerült a teniszező Marozsán Fábiánnak, aki 2024-re is nagy célokat tűzött ki maga elé.

Az év férfi teniszezőjének választott játékos az M1 aktuális csatornának adott interjújában elmondta, az idénre előzetesen azt a célt tűzték ki, hogy a világranglistán a 100. hely környékén tudjon maradni, aminek köszönhetően a Grand Slam-tornákon indulhat majd.

„Ezt sikerült is elérni, nagyon pozitív volt ez az év, amelyet végül sikerült a 64. helyen zárnom. Az biztos, hogy ezt bármikor aláírtam volna előre, de nem hittem volna el” – nyilatkozta Marozsán, aki az M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023 versenyben bekerült a legjobb tíz közé a férfi sportolók listáján.

MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

A 24 esztendős versenyző májusban „robbant be”, amikor a római mesterversenyen a világranglista 135. helyezettjeként legyőzte az akkor éppen leendő világelső spanyol Carlos Alcarazt, ráadásul a klasszis kedvenc borításán, salakon.

„Arra a napra mindig emlékezni fogok, és hatalmas lökés volt a pályafutásomban, hogy elhiggyem, be tudok kerülni a legjobb száz közé és odavaló vagyok. Emiatt egyébként nagyobb lett az önbizalmam is, aminek köszönhetően jobb eredményeket értem el a kisebb tornákon” – fogalmazott Marozsán, akinek ezután a meccs után óriási médiaérdeklődéssel is meg kellett küzdenie.

Az Alcaraz elleni volt a legnagyobb győzelme Marozsánnak, de legjobb tornájaként a sanghaji viadalt jelölte meg, amelyen az ausztrál Alex De Minaurt és a norvég Casper Ruudot is legyőzve a negyeddöntőig menetelt.

Marozsán elárulta, jövőre az a célja, hogy tartósan a legjobb 50-hez közeli pozícióban jegyezzék a világranglistán – ehhez viszont már jóval több pontot kell majd szerezni -, nagy álma pedig, hogy top30-as legyen esetleg az év végére.

Borítókép: Carlos Alcaraz gratulál Marozsán Fábiánnak (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari)

További tartalmak