Musorujsag
Élő Eredmények

A legerősebb összeállításában fogadja a magyar teniszválogatott a németeket

A legerősebb összeállításában fogadja a magyar teniszválogatott a németeket

MTI
A magyar teniszválogatott a legerősebb összeállításában fogadja februárban a német csapatot a Davis-kupa selejtezőjében.

A magyar szövetség (MTSZ) közösségi oldalának pénteki híre szerint Nagy Zoltán szakvezető Fucsovics Mártont, Marozsán Fábiánt, Piros Zsombort, Valkusz Mátét és Füle Mátyást nevezte az összecsapásra.

A németek keretébe egyelőre négy játékost jelölt a kapitány, Michael Kohlmann: a világranglistán hetedik, Tokióban olimpiai bajnok Alexander Zverevet, az ATP-rangsorban 25. Jan-Lennard Struffot, illetve Kevin Krawietzet és Tim Pützöt. Utóbbiak – amint a közösségi oldal kiemelte – kiváló páros játékosok. A jelenlegi ranglista szerint – amennyiben marad ez a felállás – az első napon Fucsovics (59.) mérkőzik Zverevvel, míg Marozsán (64.) Struff ellen játszik.

Németország eddig háromszor (1988, 1989, 1993) ért a csúcsra a Davis-kupában. Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek Taróczy Balázs vezetésével, 2019-ben Frankfurtban a németek győztek, akik összesítésben 4-2-re vezetnek.

A Tatabányán sorra kerülő párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel. A február 2-3-i eseményre a jegyértékesítés már elkezdődött, a felnőtt napijegy 6500, a kétnapos bérlet 11 ezer forintba kerül.

A program
február 2., péntek
14.45 nyitóünnepség
15.00 két egyéni mérkőzés
február 3., szombat
13.00 egy páros és két lehetséges egyéni mérkőzés

 

Borítókép: Keszthely, 2023. szeptember 16. A gyõztes magyar csapat, Fajta Péter, Valkusz Máté, Marozsán Fábián, Nagy Zoltán szövetségi kapitány, Füle Mátyás és Piros Zsombor (b-j) a tenisz Davis Kupa Magyarország - Törökország osztályozó mérkõzései után a keszthelyi Helikon Teniszcentrumban 2023. szeptember 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak