Musorujsag
Élő Eredmények

Piros nyert és továbbjutott, Babos már a selejtezőben kiesett az Australian Openen

Piros nyert és továbbjutott, Babos már a selejtezőben kiesett az Australian Openen

MTI
Piros Zsombor győzött, Babos Tímea viszont kiesett a selejtező első fordulójában szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Piros (127.) az olasz Andrea Pellegrinóval (157.) szállt szembe, akit szettveszteség nélkül megvert az eddigi két mérkőzésükön. Első találkozójukat éppen a tavalyi Australian Open-selejtezőben vívták, ráadásul szintén a második fordulóban, akkor az AO 2017-es junior bajnoka 6:2, 7:5-tel lépett tovább. A harmadik összecsapáson az ellenfél – a magyar szövetség beszámolója alapján – agresszívan, stabilan uralta az első szettet. A brékhátrányból (1:3) még visszajött a magyar (3:3), majd a rövidítésben is felállt 1-5-ről, de 7-5-re elvesztette a tie-breaket. A második játszmától szinte egy másik Piros Zsombor kezdett teniszezni, és 6:2, 6:1-re hozta a következő kettő szettet.

A világranglistán 178. Babos első ellenfele a lett Darja Semenistaja (143.) volt, akivel még nem találkozott. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok magyar betegen érkezett a 15-ös pályára: köhögött, fújta az orrát, és nehezen kapott levegőt. A második szettben 1:2-nél ápolták is a pályán, megmérték a vérnyomását, és lassan javult a helyzet. Sorozatban hét gémet nyerve már ő vezetett 4:6, 6:2, 2:0-ra, sőt, 3:1 is volt a döntő szettben. A 30 éves Babos jól játszott, okosan tördelte a játékot tenyeres nyesésekkel, emellett kiválóan szervált. A 32. helyen kiemelt riválisa azonban ekkor pontosabban kezdett teniszezni és fordított a keményen küzdő Babos ellen, s végül ő nyert. Babos a jövő héten párosban lép pályára az AO főtábláján.

Udvardy Panna számára az első forduló jelentette a végállomást szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében. A világranglistán 159. játékos a holland Arianne Hartonóval (150.) találkozott, akitől tavaly kétszer is kikapott. A harmadik összecsapás nyitószettje hat bréket hozott, majd a rövidítésben egy kicsivel az ellenfél volt jobb. A folytatásban a kaposvári születésű teniszező 3:4-nél ismét elvesztette az adogatását, és 1 óra 35 perc elteltével már mehetett gratulálni a hálóhoz.

Gálfi Dalma a selejtező második fordulójában esett ki. A világranglistán 139. magyar játékos szerdán a hazai közönség előtt szereplő Priscilla Honnal (206.) csapott össze, s hiába nyerte meg az első játszmát, végül három szettben alulmaradt. A találkozó 1 óra 57 percig tartott.

A főtábla vasárnap rajtoló küzdelmeiben Fucsovics Márton és Marozsán Fábián alanyi jogon szerepel az Australian Openen.

Eredmények, selejtező, 1. forduló:
Darja Semenistaja (lett, 32.)-Babos Tímea 6:4, 2:6, 6:4
Arianne Hartono (holland)-Udvardy Panna 7:6 (7-4), 6:3
Piros Zsombor-Andrea Pellegrino (olasz) 6:7 (5-7), 6:2, 6:1

2. forduló:
Priscilla Hon (ausztrál)-Gálfi Dalma (29.) 4:6, 6:3, 6:4

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak