Musorujsag
Élő Eredmények

Bondár Anna és Valkusz Máté az Australian Open-főtábla küszöbén, Piros Zsombor kiesett

Bondár Anna és Valkusz Máté az Australian Open-főtábla küszöbén, Piros Zsombor kiesett

MTI
Valkusz Máté és Bondár Anna második sikerével a főtábla küszöbére ért, Piros Zsombor viszont búcsúzott a selejtező második fordulójában az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 214. Valkusz Máté karrierje első Grand Slam-selejtezős sikere után, a második körben a 17. helyen kiemelt Francisco Comesanával (123.) csapott össze csütörtökön, akit megvert az eddigi két találkozójukon. A Melbourne Park 8-as pályájára kiírt csatában a magyar játékos szetthátrányból fordított, és 1 óra 48 perc alatt nyert.

„Kicsit még félálomban voltam a reggel 10 órás kezdésnél, pedig még a jégmedencébe is beugrottam előtte – kezdte értékelését a szövetség közösségi oldalán a 25 éves Valkusz. – A második és harmadik szettben már magas színvonalon játszottam, sokkal jobban szerváltam, onnantól már egyoldalú lett a meccs. Még nem fogtam fel, hogy egy győzelemre vagyok a főtáblától, és fel kell kötnöm a gatyát az olasz Andrea Vavassori ellen, aki simán nyeregette eddig a meccseit, és félelmetes szervái vannak.”

Párhuzamosan, a 6-os pályán a 11. kiemelt Bondár Anna (118.) küzdött meg a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő Ivana Popoviccsal (545.). Első mérkőzésükön a Hajdúszoboszló SE sportolója kétszer ugyan elvesztette a szerváját, de összességében magabiztosan győzött, a találkozó 1 óra 57 percig tartott.

„Éreztem, hogy én vagyok az esélyesebb, és nagy lehetőség előtt állok, mert egy meccsre kerülhetek a főtáblától, így időnként feszültebb voltam – nyilatkozta a 26 éves teniszező. – Holnap egy 17 éves orosz lány, Alekszandra Kornyejeva vár rám, aki ma két meccslabdát hárított, remélem, holnap nem lesz ilyen esélye.” 

A nap utolsó magyar szereplője a 20. kiemelt Piros Zsombor (127.) volt, aki az argentin Santiago Rodriguez Tavernával (207.) szállt szembe, pályafutása során először. Az Australian Openen 2017-ben junior bajnok Piros alaposan megküzdött az alapvonalról stabilan ütő riválisával, a kétórás, kiegyenlített ütközet a harmadik játszma 10 pontig tartó rövidítésében dőlt el, amelyben Piros hibázott egy picivel többet.

Australian Open, selejtező, 2. forduló:
Valkusz Máté-Francisco Comesana (argentin, 17.) 2:6, 6:4, 6:2
Bondár Anna (11.)-Ivana Popovic (ausztrál) 6:4, 6:4
Santiago Rodriguez Taverna (argentin)-Piros Zsombor (20.) 6:2, 3:6, 7:6 (10-8)

Borítókép: Bondár Anna (Fotó: EPA/Olivier Hoslet)

További tartalmak