Musorujsag
Élő Eredmények

Óriási bravúr, Valkusz Máté feljutott az Australian Open főtáblájára

Óriási bravúr, Valkusz Máté feljutott az Australian Open főtáblájára

m4sport.hu
Valkusz Máté a selejtező harmadik fordulójában is nyert, így feljutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) főtáblájára.

 

A világranglistán 214. Valkusz – aki eddig mérkőzést sem nyert Grand Slam-selejtezőben – pénteken a hatalmas adogatásairól ismert Andrea Vavassorival találkozott, pályafutása során először. A magyar szövetség közösségi oldala szerint a 25 éves magyar gyorsan 3:0-ra elhúzott, de 4:1-nél bejött hozzá a pályára az orvos és a fiziós. A folytatásban azonban nem látszottak rajta problémák, újra brékelt, és 6:1-gyel hozta a szettet.

Az olasz több mint ötperces egészségi szünetet vett ki, energikusabban tért vissza, de Valkusz a negyedik fogadóelőnyével is élt, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset.

Így a tavalyi US Open után – Fucsovics Mártonnal és Marozsán Fábiánnal együtt – újra három magyar szerepel a főtáblán a férfiaknál, az AO történetében először. Valkusz karrierje során először játszhat Grand Slam-versenyen főtáblán.

A nőknél Bondár Annának nem sikerült a kvalifikáció a 17 éves orosz Alekszandra Kornyejeva ellen, de szerencsés vesztesként még lehet esélye a főtáblára, és párosban mindenképp játszik a jövő héten Melbourne-ben.

Eredmények
Australian Open, selejtező, 3. forduló
Valkusz Máté-Andrea Vavassori (olasz) 6:1, 6:4
Alekszandra Kornyejeva (orosz)-Bondár Anna (11.) 6:3, 6:3

 

Borítókép: Budapest, 2023. december 22. Valkusz Máté, a magyar Davis Kupa-csapat tagja edzésen a 2024. február eleji tatabányai Magyarország - Németország Davis Kupa selejtezõ mérkõzésrõl tartott sajtótájékoztató után Budapesten, a Nemzeti Edzésközpontban 2023. december 22-én. MTI/Lakatos Péter

További tartalmak