Musorujsag
Élő Eredmények

Valkusz Máté: Fáj a vereség, mert úgy érzem, hogy ez a meccs nyerhető volt

Valkusz Máté: Fáj a vereség, mert úgy érzem, hogy ez a meccs nyerhető volt

MTI
A selejtezőből főtáblára jutott Valkusz Máté azt mondta, kicsit csalódott az első fordulós veresége után, de úgy érzi, jó hetet zárt az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

„Fáj a vereség, mert úgy érzem, hogy ez a meccs nyerhető volt” – nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán a 25 éves játékos, a világranglista 214. helyezettje, aki a hazai közönség előtt szereplő Max Purcelltől (45.) kapott ki kedden négy játszmában.

Kapcsolódó tartalom

„Úgy érzem, nem tudtam olyan felszabadultan teniszezni, ahogy azt elképzeltem. Végig remegő kézzel játszottam, ami nem jellemző rám. Rengeteg hibát ütöttem annak ellenére, hogy szett- és brékelőnyöm volt. Fizikailag elfáradtam, a lábam nem vitt, a negyedik szett végére már kis görcs is jelentkezett” – mondta Valkusz, aki életében először játszott egyénit ilyen nagy stadionban, ilyen sok néző előtt.

„Nagyon nagy élmény volt egy ausztrál ellen játszani, rengeteg néző volt, köztük magyarok is, köszönöm nekik a szurkolást. Csalódott vagyok egy kicsit, de nagy önbizalmat ad a jövőre nézve, hogy azért van keresnivalóm. Megszorongatni a 45.-et a világon azért »nem kispálya«” – fogalmazott.

Valkusz fantasztikus napokon volt túl: azok után, hogy korábban egyetlen meccset sem nyert Grand Slam-kvalifikációban, Melbourne-ben három győzelmet aratott, ezzel küzdötte fel magát a 128-as elitmezőnybe.

„Úgy gondolom, jó munkát végeztem, jó hetet zártam. Most próbálok regenerálódni és felkészülni a Davis-kupára” – mondta Valkusz Máté a február 2-3-án Tatabányán sorra kerülő, németek elleni Davis-kupa-selejtezőre utalva.

A magyar játékos 3:6, 7:6 (7-2), 6:4, 7:5-re kapott ki kedden ausztrál riválisától.

Borítókép: Melbourne, 2024. január 16. Valkusz Máté az ausztrál Max Purcell elleni játszma után az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2024. január 16-án. Valkusz vereséget szenvedett. MTI/EPA-AAP/Lukas Coch

További tartalmak