Musorujsag
Élő Eredmények

Rontottak világranglista helyezéseiken férfi teniszezőink

Rontottak világranglista helyezéseiken férfi teniszezőink

MTI
A nőknél a magyarok közül Bondár Anna visszaelőzte Gálfi Dalmát.

Marozsán Fábián három helyet rontva 61., Fucsovics Márton pedig négyet visszacsúszva a 86. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Marozsán így továbbra is a legelőkelőbb helyen álló magyar a rangsorban, melyen Piros Zsombor egy pozíciót javított, amivel a 128., míg Valkusz Máté három helyet ugrott előre és így a 208.

Marozsán és Fucsovics egymás ellen játszik majd kedden a rotterdami viadal nyitófordulójában.

Az ATP-rangsor elején nem történet változás. Az élen a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovic áll, megelőzve a spanyol Carlos Alcarazt és az orosz Danyiil Medvegyevet.

A nőknél hétfőtől ismét Bondár Anna a legelőkelőbb helyen álló magyar, miután négy helyet javítva a 121. Az egy hete 120. Gálfi Dalma a 133. helyig csúszott vissza. Az első 200-nak változatlanul további két magyar a tagja: Udvardy Panna a 161., Babos Tímea pedig a 179.

Az élen a lengyel Iga Swiatek áll, mögötte a fehérorosz Arina Szabalenka a második, az amerikai Coco Gauff pedig a harmadik – a WTA honlapja alapján.

Borítókép: Melbourne, 2024. január 19. Marozsán Fábián az amerikai Taylor Fritz ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában Melbourne-ben 2024. január 19-én. Fritz 3:6, 6:4, 6:2, 6:2 arányban győzött. MTI/EPA-AAP/Joel Carrett

További tartalmak