Musorujsag
Élő Eredmények

Elengedte utolsó meccsét a Billie Jean King Kupán a női teniszválogatott

Elengedte utolsó meccsét a Billie Jean King Kupán a női teniszválogatott

MTI
A tartalékos magyar női teniszválogatott a nyolcadik helyen zárta a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáját.

A top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea lemondta a szereplést, így Palágyi Miklós kapitány már csak Stollár Fannyra (270.), Szabanin Natáliára (601.) és Nagy Adriennre (728.) számíthatott Oeirasban, ahol 12 csapat verseng. Az egy győzelemmel és két vereséggel zárult csoportkör után már eldőlt, hogy a magyarok nem érhetnek oda a világdöntő selejtezőjébe jutást jelentő első négy hely valamelyikére, mint ahogy nem is eshetnek ki utolsóként vagy utolsó előttiként a zóna II-es csoportjába. A rájátszásban vívott találkozóknak már csak a nemzetközi szövetség nemzeti ranglistája miatt van jelentőségük.

Pénteken a magyarok a 7-9. helyért 3-0-ra verték a svédeket, így a 7. helyért szombaton a törökökkel csaptak össze. A nyitányon a 23 éves Nagy a 440. helyezett Cagla Büyükakcayjal találkozott, és másfél óra alatt, két szettben alulmaradt. A folytatásban Stollár következett volna Ayla Aksu (344.) ellen, ám a magyar teniszező nem állt ki a meccsre, így a törökök már 2-0-ra vezettek, és az immár végképp tét nélküli párost sem játszották le.

Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport, a 7. helyért:

Törökország-Magyarország 3-0

Cagla Büyükakcay-Nagy Adrienn 6:4, 7:5

Ayla Aksu-Stollár Fanny játék nélkül

Berfu Cengiz, Ipek Öz-Stollár Fanny, Nagy Adrienn játék nélkül

Borítókép: Stollár Fanny (MTI/Bodnár Boglárka)

További tartalmak