Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Gálfi és Udvardy továbbjutott, Bondár búcsúzott a wimbledoni selejtezőben

Gálfi és Udvardy továbbjutott, Bondár búcsúzott a wimbledoni selejtezőben

MTI
Gálfi Dalma és Udvardy Panna bejutott a második fordulóba a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében, Bondár Anna ugyanakkor kiesett.

A 18. helyen kiemelt Gálfi (128.) az amerikai Hanna Changgel (216.) csapott össze, pályafutása során először. Az első szettet a magyar játékos nagy csatában, rövidítésben elveszítette, utána azonban viszonylag simán fordítani tudott és 6:7 (4-7), 6:1, 6:3-mal továbbjutott.

A 30-adikként rangsorolt Udvardy (134.) a szlovén Dalila Jakupoviccsal (213.) találkozott, akitől 2022-ben kikapott korábbi egyetlen meccsükön. A londoni csata ezzel szemben a kaposvári születésű sportoló szája íze szerint alakult, aki 6:3, 6:4-re győzött.

A női selejtező harmadik magyarja, a 93. helyen álló és 9. kiemelt Bondár Annának – aki vasárnap még salakon nyert ITF-tornát – ugyanakkor nem sikerült a gyors átállás a füves borításra, s mindössze 75 perc alatt 6:4, 6:0-ra kikapott az ukrán Julija Sztarodubcevától (153.).

A második körben Gálfira a török Ipek Öz (260.) vár, míg Udvardy horvát vagy brit riválissal találkozik.

A férfiaknál Piros Zsombor (183.) hétfőn kiesett a kvalifikáció nyitófordulójában.

Az idény harmadik Grand Slam-tornájának főtábláján egyelőre két magyar indulása biztos, az Eastbourne-ben már kiesett Marozsán Fábián és az idehaza füvön edző Fucsovics Márton várja az elitmezőny pénteki sorsolását.

Borítókép: Wimbledon, 2023. július 7. Gálfi Dalma a német Jule Niemeier elleni mérkõzésen a wimbledoni teniszbajnokság nõi egyes versenyének második fordulójában 2023. július 7-én. MTI/EPA/Neil Hall

További tartalmak