Musorujsag
Élő Eredmények

#9 Leimeter Dóra: A felelősségvállaláson sokat kellett dolgoznom, de megérte

#9 Leimeter Dóra: A felelősségvállaláson sokat kellett dolgoznom, de megérte

m4sport.hu
A magyar női vízilabda-válogatott július 26-án az oroszok ellen kezdi meg szereplését a tokiói olimpián, az első ráúszásig az m4sport.hu-n minden nap bemutatunk olvasóinknak egy játékost a 13 fős keretből. Kilenc nappal a medencébe ugrás előtt a 9-es sapkában játszó Leimeter Dórát ismerhetik meg kicsit közelebbről. Olimpiai visszaszámlálás vízilabdás kiadásban.

A 25 éves játékos bevallása szerint nem úgy kezdett el vízilabdázni, hogy egyszer olimpiai bajnok lesz, de Tokióba már ezzel a célkitűzéssel érkezhetett meg a BVSC balkezes átlövője, az Európa-bajnoki bronzérmes Leimeter Dóra.

17 évesen került a BVSC-hez, de már ifiként is szerepelt a felnőttek között. Idővel egyre inkább érezte a bizalmat, mint edzője, Petrovics Mátyás és csapattársai felől, míg szép lassan alapemberré és stabil válogatottá vált.

„Kinőttem már abból, hogy nem nézek kapura és nem lövök, minden helyzetet felvállalok, amit érdemes, örülök, hogy ilyen hatékonysággal tudom ezeket végrehajtani” – emelte ki a felelősségvállalás fontosságáról Leimeter Dóra.

Korábbi interjúk:
#13 Magyari Alda,
#12 Garda Krisztina
#11 Rybanska Natasa
#10 Gyöngyössy Anikó

A magyar női válogatott olimpiai kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként az a csapat van megjelölve, amelyből kiharcolták a kerettagságot.)

A NŐI VÁLOGATOTT TOKIÓI PROGRAMJA:

Július 26., 8.30: Orosz csapat-MAGYARORSZÁG
Július 28., 12.50: MAGYARORSZÁG-Egyesült Államok
Július 30., 11.20: Japán-MAGYARORSZÁG
Augusztus 1., 7.00: MAGYARORSZÁG-Kína
Augusztus 3.: negyeddöntők
Augusztus 5.: elődöntők, az 5-8. helyért
Augusztus 7.: helyosztók
(Az időpontok magyar idő szerint értendők.)

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak