Musorujsag
Élő Eredmények
×

A német olimpiai fociválogatott levonult a pályáról utolsó felkészülési mérkőzésén

A német olimpiai fociválogatott levonult a pályáról utolsó felkészülési mérkőzésén

m4sport.hu
Idő előtt befejeződött a tokiói játékokra készülő német olimpiai férfi fociválogatott utolsó felkészülési mérkőzése, miután a játékosok állítása szerint hátvédjüket, Jordan Torunarighát rasszista inzultus érte az ellenfél, Honduras egyik játékosa részéről. Tiltakozásul levonultak a pályáról.

A német futballisták közösen, 5 perccel a rendes játékidő letelte előtt hagyták el a pályát, 1-1-es állásnál – számolt be róla a német válogatott Twitter-oldala.

„Ha bármelyik játékosunkat rasszista támadás éri, nem maradhatunk a pályán és játszhatunk tovább”nyilatkozta az esetet követően a németek szövetségi edzője, Stefan Kuntz, aki júniusban Európa-bajnoki győzelemre vezette a német U21-es válogatottat.

„Jordan nagyon feldúlt volt, azt mondta, sorozatosan rasszista inzultálás célpontja volt a pályán. A mi értékrendünk szerint ez nem tolerálható, mindent elkövetünk játékosunk védelme érdekében” – így Kuntz.

Elárulta, miután némileg lenyugodtak a kedélyek, a hondurasi játékosok odamentek a német kispadhoz és kollektíve bocsánatot kértek.

„Számunkra ezzel véget ért a történet” – tette hozzá a németek mestere.

A hondurasi szövetség is beszámolt a történtekről Twitter-oldalán, állításuk szerint az incidenst egy „félreértés” okozta a pályán.

A Japánban, Vakajama városában rendezett találkozó volt a németek utolsó felkészülési meccse a játékok előtt, jövő hét csütörtökön Brazília ellen kezdik a tornát.

A tizenhat válogatott négy négyes csoportban kezdi el a küzdelmeket, mindegyik kvartettből az első két helyezett jut tovább, a negyeddöntőtől pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

A csoport: Japán, Dél-afrikai Köztársaság, Mexikó, Franciaország
B csoport: Új-Zéland, Koreai Köztársaság, Honduras, Románia
C csoport: Egyiptom, Spanyolország, Argentína, Ausztrália
D csoport: Brazília, Németország, Elefántcsontpart, Szaúd-Arábia

Időpont: július 22-augusztus 7.

Borítókép: fotó: EPA/YONHAP

További tartalmak