Élő Eredmények
 

Ez történt az olimpia harmadik napján – napi összefoglaló

Ez történt az olimpia harmadik napján – napi összefoglaló

M4 Sport/MTI
A kardvívó Szilágyi Áron szombati arany-, és a párbajtőröző Siklósi Gergely vasárnapi ezüstérme után hétfőn Márton Anna a negyedik helyen végzett női kardban a tokiói olimpián, a 4x100-as férfi gyorsváltó 5. lett, míg a triatlonos Bicsák Bence a sportág legjobb magyar eredményét érte el az ötkarikás játékokon.

Napi összefoglalónk:

A BVSC-Zugló 2015-ben világbajnoki bronzérmes, 2016-ban Eb-második, 2019-ben Eb-harmadik vívóját ugyan első mérkőzésén térdsérülése miatt ápolni kellett, ennek ellenére folytatta a küzdelmet és argentin ellenfelét legyőzte, ahogy a folytatásban dél-koreai és üzbég riválisát is. Az elődöntőben aztán nem bírt a világranglistán második orosz Szofija Velikajával, majd a helyosztón a francia Manon Brunet-től 15-6-ra kikapott, így negyedik lett a játékokon.

A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású férfi 4×100 méteres gyorsváltó 3:11.06 perccel országos csúcsot úszott a döntőben és ötödik helyen ért célba. Ebben a számban a magyarok először voltak ott olimpiai fináléban.

Az esti úszó előfutamok során aztán Milák toronymagasan a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a nyolcadik idővel jutott tovább 200 méter pillangón. A Budapesti Honvéd SE 21 éves világcsúcstartója és világbajnoka 1:53.58 perccel nyerte futamát, összesítésben 83 századdal előzte meg a második tajvani Vang Kuan-hungot. Hosszú Katinka címvédőként a második idővel jutott tovább 200 méter vegyesen, Sebestyén Dalma viszont pont lemaradt az elődöntőről, így a 17. helyen zárt.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, a szám világcsúcstartója 2:09.70 perces idővel csapott célba és csak az amerikai Kate Douglass volt gyorsabb nála (2:09.16). Női 1500 méter gyorson – amely először szerepel olimpiai programban – Késely Ajna összesítésben a 9., Mihályvári-Farkas Viktória pedig a 12. helyen végzett, ezzel nem jutottak a nyolcas döntőbe.

Nagyszerű eredményt ért el Bicsák Bence a férfi triatlonosok versenyében, a hetedik helye a sportág legjobb magyar eredménye az ötkarikás játékok történetében. Tóth Tamás a 29. lett.

Bemutatkoztak a női vízilabdázók, akik az oroszok elleni 10-10-es döntetlennel rajtoltak a japán fővárosban.

A hegyikerékpáros Parti András a 32. pozícióban zárta élete negyedik olimpiáját. Az asztaliteniszező Majoros Bence a második fordulóban 4-1-re kikapott a dán Jonathan Groth-tól, és búcsúzott. Ezzel egyesben nem maradt versenyben magyar játékos Tokióban. A tavalyi Európa-bajnok Karakas Hedvig kikapott első mérkőzésén, így kiesett hétfőn a cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjában.

A vitorlázó Vadnai Benjamin Laser Standarban tartja jó formáját, a vasárnapi első futamban elért hetedik helye után hétfőn egy 21. hely – ezt kiejtheti – és egy 9. hely következett, amivel a kilencedik pozícióban áll összetettben. A 2019-es előolimpián ugyanitt bronzérmes Érdi Mária (Laser Radial) hétfőn mindkétszer 16. lett, ezzel a 20. a 44 versenyző között. A szörfös Cholnoky Sára előbb a 21., majd a 25., aztán a 15. helyen futott be. Így elmozdulva az utolsó helyről a 26. pozíciót foglalja el.

AZ ELSŐ NAP ÖSSZEFOGLALÓJA.

A MÁSODIK NAP ÖSSZEFOGLALÓJA.

ASZTALITENISZ
férfi egyes: Majoros Bence 4-1-re kikapott a dán Jonathan Groth-tól a 32 közé jutásért rendezett második fordulós mérkőzésen, és kiesett

CSELGÁNCS
női 57 kg: Karakas Hedvig az első fordulóban kikapott és kiesett

HEGYIKERÉKPÁR
férfi terepverseny: Parti András 32.

TRIATLON
férfi verseny: Bicsák Bence 7., Tóth Tamás 29.

ÚSZÁS
férfi 200 m gyors: Németh Nándor 15.
férfi 4×100 m gyorsváltó: a Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor négyes 3:11.06 perces országos csúccsal 5.
férfi 200 m pillangó: Milák Kristóf legjobb idővel elődöntős, Kenderesi Tamás 8. idővel elődöntős
női 200 m vegyes: Hosszú Katinka második idővel elődöntős, Sebestyén Dalma 17.
női 1500 m gyors: Késely Ajna 9., Mihályvári-Farkas Viktória 12.

VITORLÁZÁS
Laser Standard: Vadnai Benjamin a második futamban 21., a harmadikban pedig a kilencedik helyen ért célba, s összesítésben a kilencedik pozícióban áll.
Laser Radial: Érdi Mária hétfőn mindkét futamában a 16. lett, ezzel a 20. a 44 versenyző között.
női szörf: Cholnoky Sára előbb a 21., majd a 25., aztán a 15. helyen futott be a második versenynapon, így elmozdulva az utolsó helyről a 26. pozíciót foglalja el.

VÍVÁS
női kard egyéni: Márton Anna három győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen végzett, Pusztai Liza egy győzelemmel és egy vereséggel 9., az egy fordulóval korábban kezdő Katona Renáta ugyanilyen teljesítménnyel 32. lett

VÍZILABDA
női csoportmérkőzés, B csoport: Magyarország-Orosz Olimpiai Csapat 10-10

A tokiói nyári olimpia magyar érmesei és pontszerzői (az első hat között végzettek):

ARANY:
Szilágyi Áron (férfi kard egyéni)

EZÜST:
Siklósi Gergely (férfi párbajtőr egyéni)

BRONZ:

4. hely:
Verrasztó Dávid (úszás, 400 m vegyes)
Márton Anna (női kard egyéni)

5. hely:
Salim Omar (tekvondó, 58 kg)
Hosszú Katinka (úszás, 400 m vegyes)
Péni István (légpuska)
Pupp Réka (cselgáncs, 52 kg)
férfi 4×100 méteres gyorsváltó (Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor)

6. hely:
Mihályvári-Farkas Viktória (úszás, 400 m vegyes)

Borítókép: Tokió, 2021. július 26. Márton Anna a francia Manon Brunettel vívott asszóján, a női egyéni kardozók bronzmérkőzésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 26-án. Márton Anna vereséget szenvedett, ezzel a negyedik helyen végzett. MTI/Illyés Tibor

További hírek

 • Menetrend
 • Érmek
 • Július

  21

 • Július

  22

 • Július

  23

 • Július

  24

 • Július

  25

 • Július

  26

 • Július

  27

 • Július

  28

 • Július

  29

 • Július

  30

 • Július

  31

 • Augusztus

  01

 • Augusztus

  02

 • Augusztus

  03

 • Augusztus

  04

 • Augusztus

  05

 • Augusztus

  06

 • Augusztus

  07

 • Augusztus

  08