Élő Eredmények
 

A braziloktól is kikapott, nehéz helyzetben a női kéziválogatottunk

A braziloktól is kikapott, nehéz helyzetben a női kéziválogatottunk

MTI
A tokiói olimpia női kézilabdatornájának B-csoportjában a magyar válogatott 33-27-re kikapott Brazíliától, így a továbbjutás szempontjából nagyon nehéz helyzetbe került.

Női kézilabdatorna, B csoport, 2. forduló
Brazília-Magyarország 33-27 (17-11)
gólszerzők: Rodrigues Belo 7, Vieira 7, Amorim 6, Do Nascimento 4, de Araujo 3, de Paula 2, Araujo 2, Cardoso 1, Ventura 1, illetve Schatzl 7, Szőllösi-Zácsik 4, Lukács 4, Tomori 4, Vámos 3/2, Szucsánszki 2, Háfra 1, Klujber 1/1 , Kisfaludy 1
lövések/gólok: 48/33, illetve 43/27
gólok hétméteresből: 0, illetve 3/4
kiállítások: 4, illetve 3

Júliusban, a felkészülés részeként kétszer is összecsapott egymással a két válogatott Siófokon, s mindkét edzőmeccset a magyarok nyerték, ez elsőn 34-31, a másodikon 24-23 lett a végeredmény. A tokiói torna első fordulójában a brazilok 24-24-es döntetlent játszottak az oroszokkal, míg Elek Gábor tanítványai 30-29-re kikaptak a franciától.

A megsérült csapatkapitány, Kovacsics Anikó helyére Kiss Nikoletta került be a meccskeretbe.

Az impozáns, ám teljesen üres Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban egy magyar büntetővel kezdődött a találkozó, Klujber lövésével sikerült is megszerezni a vezetést. A brazilok támadásban bizonytalanul kezdtek, a magyarok viszont gyors akciókat vezettek és Schatzl, valamint Lukács góljaival az 5. percre 4-1-re elléptek. A riválistól sokáig csak a 39 éves Do Nascimento tudott eredményes lenni, de amikor Kisfaludyt két percre kiküldték a bírók, De Paula és Araujo is betalált, s ezzel egyenlítettek a brazilok. Támadásban visszaestek a magyarok, Háfra emberelőnyben még ziccert is rontott, Amorim góljával pedig a 10. percben 5-4-re átvette a vezetést az ellenfél. Szucsánszki is kétperces kiállítást kapott, s a brazilok ismét kihasználták létszámfölényüket, kétszer is betalálva 7-4-re elhúztak.

Háfra törte meg a hosszú magyar gólszünetet, de a magyar támadások továbbra is akadoztak, sok volt a hiba, kevés az ötlet, Arenhart pedig jól védett. Az újabb brazil gól után időt kért Elek Gábor, s egy-egy kihagyott helyzet után Lukácsnak sikerült is szépítenie. Bíró is hozzátette a magáét a csapat teljesítményhez, többször is bravúrral hárított, de mivel a védekezés összességében nem működött, a brazilok tartották 2-3 gólos előnyüket. Lukács továbbra is hatékony volt a jobbszélen, az ellenfél részéről azonban minden magyar gólra jött a válasz, olykor kettő is, s 14-9-es brazil vezetésnél a magyar szövetségi kapitány másodszor is időt kért. Ez sem használt, sem a támadás, sem a védekezés nem állt össze a magyar oldalon, s Vámos ugyan hetesből betalált, a braziloknál de Paula még a földön fekve is gólt szerzett, az ötgólos hátrányon pedig nem sikerült faragni, sőt, a szünetben 17-11 állt az eredményjelzőn.

A térfélcsere után Janurik állt a magyar kapuba, Amorim negyedik találatával azonban folytatódott a brazil góltermelés, a rivális kénye-kedve szerint alakította ki a ziccereket. Apró gyógyír volt, hogy a másik oldalon is beindult a gólgyártás Szőllösi-Zácsik és Schatzl jóvoltából, Vámos pedig ismét büntetőből volt eredményes, ezzel együtt maradt az 5-6 gólos különbség. A 38. percben kettős emberelőnybe került az Elek-csapat, de a brazilok egy kapott góllal átvészelték ezt az időszakot, majd Araujo cundergóljával visszaállt a hatgólos különbség.

A dél-amerikaiak magabiztosan és szenvedélyesen, a magyarok bizonytalanul és tompán játszottak, így Janurik bravúrjai ellenére tovább nőtt a különbség, a 43. percben már hét volt „közte” (23-16). Tomori és Háfra góljaival sikerült kicsit közelebb zárkózni, de a brazilok nem inogtak meg, támadásban továbbra is hatékonyak maradtak, s az utolsó negyedórára fordulva látható volt, hogy csak a győzelmük mértéke lesz a kérdés. Az utolsó percekben a magyarok hetesből sem tudtak betalálni – Vámos hibázott -, a rivális pedig biztosan tartotta előnyét, a vége pedig hatgólos magyar vereség lett.

A két csapat 18. alkalommal találkozott egymással, két döntetlen és 11 magyar győzelem mellett ez volt az ötödik brazil siker.

Elek Gábor szövetségi kapitány együttese így két vereséggel áll, s legközelebb csütörtökön lép pályára a címvédő oroszok ellen.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1786514"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A magyar női kézilabda-válogatott újabb vereségével nehéz helyzetbe került
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/07/D__YT20210727016-1-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További hírek

  • Menetrend
  • Érmek
  • Július

    21

  • Július

    22

  • Július

    23

  • Július

    24

  • Július

    25

  • Július

    26

  • Július

    27

  • Július

    28

  • Július

    29

  • Július

    30

  • Július

    31

  • Augusztus

    01

  • Augusztus

    02

  • Augusztus

    03

  • Augusztus

    04

  • Augusztus

    05

  • Augusztus

    06

  • Augusztus

    07

  • Augusztus

    08

Baseball

3 esemény

02:00

Ausztrália - Japán (Softball)

05:00

Olaszország - Amerikai Egyesült Államok (Softball)

08:00

Mexikó - Kanada (Softball)

Labdarúgás

6 esemény

09:30

Nagy-Britannia - Chile (Női)

12:30

Japán - Kanada (Női)

10:00

Kína - Brazília (Női)

13:00

Zambia - Hollandia (Női)

10:30

Svédország - Amerikai Egyesült Államok (Női)

13:30

Ausztrália - Új-Zéland (Női)