Élő Eredmények
 

Bravúr! - a magyar női pólóválogatott legyőzte az olimpiai címvédőt

Bravúr! - a magyar női pólóválogatott legyőzte az olimpiai címvédőt

m4sport.hu
A magyar női válogatott szerda reggel 10-9-re legyőzte a címvédő amerikai válogatottat a tokiói olimpia vízilabdatornájának második csoportmeccsén.

Női vízilabdatorna, B csoport, 2. játéknap:
Magyarország-Egyesült Államok 10-9 (2-2, 3-3, 1-3, 4-1)
Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapus
gólszerzők: Parkes 3, Vályi, Keszthelyi 2-2, Gyöngyössy, Illés, Szilágyi 1-1, illetve Musselman 3, M. Fischer, Fattal 2-2, Steffens, Seidemann 1-1
ötméteres: 0/0, illetve 0/0
gól/emberelőny: 3/5, illetve 4/10

Magyarország: Magyari – Szilágyi, Vályi, Gurisatti, Szücs, Parkes, Garda – cserék: Leimeter, Gyöngyössy, Illés, Keszthelyi

Egyesült Államok: Johnson – Musselman, Fattal, Steffens, A. Fischer, M. Fischer, Williams – cserék: Seidemann, Hauschild, Haralabidis, Gilchrist, Longan

A ráúszásnál Vályi szerezte meg a labdát, és az első magyar támadásból – egy bejátszást követően – Parkes némi szerencsével be is talált a kapuba. Az amerikaiak ezután három kapufát is lőttek, igaz, közben Garda lövése is a lécről vágódott le a másik oldalon. Négy perc elteltével sikerült egyenlítenie a címvédőnek, addig a magyar védekezés jól működött. Az ellenfél fórban csak szabálytalan gólig jutott, aztán viszont már érvényes találatot szerzett és átvette a vezetést. A negyed végéhez közeledve emberelőnyös helyzetben tudott egyenlíteni Bíró Attila együttese, egy bejátszást Gyöngyössy pofozott szépen a kapuba.

A második felvonás Keszthelyi távoli bombagóljával indult, nem sokkal később pedig Vályi növelte kétgólosra a különbséget. A riválisnak érezhetően nem ízlett a magyarok kemény védekezése, a támadóidőt maximálisan kihasználva próbált érvényesülni, és egymás után szerzett két góllal egyenlített. A magyarok játékába ebben a szakaszban többször csúszott technikai hiba, de aztán Illés találatával újra előnyhöz jutottak, a nagyszünetre azonban egy amerikai gól nyomán maradt a döntetlen.

A harmadik negyed elején fórból voltak eredményesek az amerikaiak, miután két-három magyar támadás is elhalt, ami láthatóan bosszantotta Bíró Attilát a parton. A folytatásban percekig egyik csapat sem jutott el a gólig, aztán Szilágyi kapott jó labdát, találatával pedig ismét egyenlő volt az állás. A címvédőnek erre azonnal volt válasza, sőt, hamarosan ismét kétgólosra duzzadt a különbség.

A záró játékrész Parkes góljával indult, majd Vályi talált be szépen, ezzel egyenlítettek a magyarok, akiknek a következő amerikai támadást sikerült kivédekezniük. Három perccel a lefújás előtt Bíró Attila időt kért, a rivális azonban ezután hamar újabb gólt szerzett és újra vezetett. Keszthelyi távoli bombája újfent egyenlítést ért a magyaroknak, az amerikai csapat pedig a következő akciónál csak kapufáig jutott. Egy perccel a lefújás előtt Parkes villant, szenzációs találatával már a magyaroknál volt az előny, az amerikaiaknak pedig erre már nem érkezett válaszuk.

Meccs utáni nyilatkozatok:

Keszthelyi-Nagy Rita

Magyari Alda:

Bíró Attila:

Az orosz elleni döntetlennel kezdő magyarok pénteken közép-európai idő szerint 11.20 órakor a házigazda Japán legjobbjai ellen ugranak vízbe ismét.

további eredmények:
Kína-Japán 16-11 (5-2, 4-3, 4-3, 3-3)
A csoport állása: 1. Egyesült Államok 4 pont/3 mérkőzés, 2. Orosz Olimpiai Csapat 3/2 (28-27), 3. Magyarország 3/2 (20-19), 4. Kína 2/3, 5. Japán 0/2

 A csoport:
Kanada – Dél-afrikai Köztársaság 21-1 (5-1, 4-0, 4-0, 8-0)
Hollandia-Spanyolország 14-13 (2-3, 3-2, 3-2, 6-6)
A csoport állása: 1. Spanyolország 4/3 (56-28), 2. Ausztrália 4/2 (23-17), 3. Kanada 2/3 (36-23), 4. Hollandia 2/2 (26-28), 5. Dél-afrikai Köztársaság 0/2

Borítókép: Tokió, 2021. július 22. Gurisatti Gréta a női vízilabda-válogatott edzésén a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik. MTI/Kovács Tamás

További hírek

Kapcsolódó hírek

Ez történt szerda hajnalban a tokiói olimpián – összefoglaló
Milák Kristóf aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban, Tóth Krisztián negyeddöntőbe jutott a cselgáncstornán, a férfi kardcsapatunk elveszítette az olaszok elleni elődöntőt, így a bronzmérkőzésen lesz érdekelt. Ez történt eddig az olimpia ötödik napján!
Sportok
Magabiztos győzelemmel olimpiai elődöntős a férfi kardcsapat
A magyar férfi kardválogatott első mérkőzésén, a negyeddöntőben magabiztosan legyőzte az amerikai együttest a fegyvernem szerdai csapatversenyében, s ezzel bejutott a legjobb négy közé, azaz az esti programban biztosan éremért vívhat.
Vívás
Milák Kristóf olimpiai rekorddal olimpiai bajnok 200 pillangón
A világbajnoki címvédő Milák Kristóf nyerte a tokiói olimpia csütörtök hajnali (magyar idő szerint), 200 méteres pillangóban rendezett döntőjét, ezzel történelmi aranyérmet szerzett. A szám másik magyar indulója, Kenderesi Tamás a negyedik helyen végzett.
Úszás
Valter Attila is megénekelte Vas Kata Blanka teljesítményét
A Giro d'Italia éllovasának járó rózsaszín trikót három napig viselő Valter Attilát is lenyűgözte Vas Kata Blanka történelmi tette: a 19 éves bringás keddi negyedik helyével minden idők legjobb magyar kerékpáros eredményét érte el az olimpiák történetében.
Kerékpár
  • Menetrend
  • Érmek
  • Július

    21

  • Július

    22

  • Július

    23

  • Július

    24

  • Július

    25

  • Július

    26

  • Július

    27

  • Július

    28

  • Július

    29

  • Július

    30

  • Július

    31

  • Augusztus

    01

  • Augusztus

    02

  • Augusztus

    03

  • Augusztus

    04

  • Augusztus

    05

  • Augusztus

    06

  • Augusztus

    07

  • Augusztus

    08

Baseball

3 esemény

02:00

Ausztrália - Japán (Softball)

05:00

Olaszország - Amerikai Egyesült Államok (Softball)

08:00

Mexikó - Kanada (Softball)

Labdarúgás

6 esemény

09:30

Nagy-Britannia - Chile (Női)

12:30

Japán - Kanada (Női)

10:00

Kína - Brazília (Női)

13:00

Zambia - Hollandia (Női)

10:30

Svédország - Amerikai Egyesült Államok (Női)

13:30

Ausztrália - Új-Zéland (Női)