Musorujsag
Élő Eredmények

Remekül kezdtek a magyar tollaslabdázók az Európa Játékokon

Remekül kezdtek a magyar tollaslabdázók az Európa Játékokon

MTI
Még a teremben előforduló légmozgás sem tudta kizökkenteni a magyar párost.

Két győzelemmel rajtoltak hétfőn a magyar tollaslabdázók a minszki Európa Játékokon: Krausz Gergely egyesben, a Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella duó pedig párosban nyerte meg első csoportmérkőzését. A Multi Alarm SE 25 éves játékosa, Krausz a német Alexander Rooverst verte egy szorosabb és egy simább szettben, 35 perc alatt. A folytatásban még a török Emre Lale, illetve a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes dán Viktor Axelsen vár rá. A négyesből az első kettő jut majd a nyolcaddöntőbe.

A nap második magyar érdekeltségű meccsén Bukoviczki és Gonda a világranglistán náluk gyengébben rangsorolt Vytauta Fomkinaite, Gerda Voitechovskaja litván kettőssel csapott össze, s nem borult a papírforma, a magyarok 2-1-re győztek. „Kötelező győzelmet arattunk, én igazából azt gondoltam, hogy két játszmában nyerünk. Még nem szoktuk meg a termet, az egyik oldalon van egy kis légmozgás, a második szett szerintem emiatt ment el” – mondta az MTI-nek Gonda Daniella.

A magyarok még az egyformán a világ élvonalába tartozó dán Sara Thygesen, Maiken Fruergaard, valamint a brit Lauren Smith, Chloe Birch duóval vannak azonos négyesben. Kedden a dánok, szerdán a britek következnek, a csoport első két helyezettje kerül a negyeddöntőbe. Az egyesben érdekelt Kőrösi Ágnes az esti programban mutatkozik be a minszki Falcon Clubban.

Eredmények:
férfi egyes, A csoport, 1. forduló:
Krausz Gergely-Alexander Roovers (német) 2-0 (19, 13)
női páros, A csoport, 1. forduló:
Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella-Vytauta Fomkinaite, Gerda Voitechovskaja (litván) 2-1 (13, -14, 19)

 

További tartalmak