Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sárosi Laura: Úgy terveztem, hogy a 2020-as olimpia után visszavonulok

Sárosi Laura: Úgy terveztem, hogy a 2020-as olimpia után visszavonulok

M4 Sport
A tollaslabdázó Sárosi Laura eredetileg úgy tervezte, befejezi pályafutását a tokiói olimpia után, amelyet a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztottak.

Nagyon rosszul érintette az olimpia elhalasztása Sárosi Laurát, aki úgy tervezte, hogy 27 évesen a tokiói olimpia után befejezi pályafutását. “Az elmúlt egy hónapban volt nagyon mély pontok, nagy magaslatok, azzal kapcsolatban, hogy mi lesz és hogy lesz, de azt érzem, hogy most már kezdem feldolgozni, hogy innentől még másfél év. Edzésben kell maradni, át kell alakítani mindent, eleve azt sem tudjuk, mikor lesznek versenyek. Nagyon bizonytalan minden, de most már elfogadtam ezt a döntést.Sportpszichológusa is segített neki abban, hogy fel tudja dolgozni a NOB határozatát, de az is sokat segít neki, hogy tud edzeni. “Jobban szeretek edzeni, mint versenyezni.”

Elárulta: mivel az olimpiacentrikus sportágban még nem szerepelt magyar tollaslabdázó két alkalommal is az ötkarikás játékokon, nagyon örülne, ha neki ez sikerülne. Ugyanakkor a sportágban töltött sok év, az utazás, a versenyzés és a stressz már sok számára, és vágyik a nyugodt életre. Azt nem határozta el, a sportban vagy azon kívül dolgozik majd, de mivel két diplomája van, reméli, el fog tudni helyezkedni valamelyikkel. Sárosi már egy ideje itthon edz, Szegedre igazolt. Azt nem tudja, hogy magyar verseny fog-e indulni, az biztos, hogy az őszi nemzetközi versenyen, amelyen amúgy is ott szokott lenni, ezúttal is indul, de minden bizonnyal ez lesz az utolsó ilyen számára. “Sokat fejlődött a játékom, olyan dolgokat gyakorlok, amiket eddig nem tudtunk és ennek most van ideje beépülni. Minden nap találok valami kis motivációt vagy kisebb célt ebben a bizonytalan helyzetben.” Hozzátette, hogy ő azért szerencsés helyzetben van, mert tud rendesen edzeni és tudja folytatni az elkezdett felkészülést, míg más sportolóknak ez nem adatik meg.

“Először azt vártuk, hogy mi lesz az olimpiával, most pedig azt, hogy mi lesz a kvalifikációval” – hangsúlyozta Sárosi, aki – akárcsak a férfiaknál Krausz Gergely – 37. helyen áll a kvótaszerző rangsorban, ezzel pillanatnyilag mindketten tokiói indulási jogot érő pozícióban vannak. Mint mondta, nagyon örülne, ha első magyar férfi tollaslabdázóként Krausz is indulási jogot szerezni

Egyelőre a bizonytalan helyzet miatt nem tudják, mikor és hogyan zárul majd a kvalifikáció és mikor válik biztossá, hogy Sárosi Laura ott lehet Tokióban 2021-ben.

A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva tekinthetik meg.

További tartalmak