Musorujsag
Élő Eredmények
×

Első magyar férfi tollaslabdázóként juthat ki olimpiára Krausz Gergely

M4 Sport
Világranglistás helyezése alapján szinte biztosan kijutott volna az idei olimpiára Krausz Gergely, aki abban bízik, hogy az egy évvel elhalasztott játékokon is ki tudja harcolni a részvételt, ezzel pedig az első magyar férfi tollaslabdázó lehet, aki egyesben olimpián szerepelhet.
Krausz Gergely (Fotó. mob.hu)

„Másfél hónap lett volna hátra a kvalifikációból, de olyan jó helyen állok, hogy valószínűleg ott lettem volna – mondta Krausz Gergely az M4 Sportnak. – Ez óriási dolog lett volna nekem is és a magyar tollaslabdának, de azt gondolom, hogy lesz még erre lehetőség.”

Elárulta, megviselte az olimpia elhalasztása, hiszen a világjárvány kitörése előtt tett nagy lépést a tokiói részvétel felé azzal, hogy megnyerte az ugandai kvalifikációs versenyt. „Az extázis után jött ez a bizonytalanság, a legrosszabb, hogy nem tudjuk, mire számíthatunk. Nem egyszerű a helyzet, de csináljuk tovább és nagyon remélem, hogy tudom képviselni Magyarországot az olimpián” – fogalmazott a tollaslabdázó, aki a kijárási korlátozások alatt is folyamatosan edzett, most pedig már teremben is tud készülni.

Krausz Gergely ugyanakkor úgy véli, egy éve összeszedett és azóta újra és újra kiújuló sérülése miatt nem jött rosszul neki a halasztás, hiszen a folyamatos versenyek miatt nem tudott teljesen felépülni, most viszont már hetek óta nincsenek panaszai. „Még jól is elsülhet számomra, hogy egy évvel később van az olimpia. Jó formában érzem magam, de mindig van hova fejlődni.”

A 26 éves sportoló számára egyénileg is nagy siker lenne az olimpiai kvalifikáció, azonban úgy véli, a sportágnak is sokat segíthetne, ha ötkarikás szereplése révén népszerűsíthetné a profi tollaslabdát.

A teljes interjú a lejátszóra kattintva tekinthető meg.

További tartalmak