Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Három magyar indul egyéniben a saarbrückeni tollaslabda Eb-n

Három magyar indul egyéniben a saarbrückeni tollaslabda Eb-n

MTI
Három magyar játékos, Sándorházi Vivien, Kőrösi Ágnes és Pytel Gergő lesz érdekelt jövő héten a németországi Saarbrückenben a tollaslabdázók Európa-bajnokságán.

Április 30-án zárul a kvótaszerző időszak a párizsi ötkarikás játékokra, a magyar tollaslabdázók közül mindhárom Eb-résztvevőnek van matematikai esélye az indulási jog megszerzésére, ám Pytelnek és Kőrösinek nagy bravúrra lenne szüksége a kijutáshoz. Sándorházi a második fordulóban, a 32 között csatlakozik be szerdán a kontinensviadal küzdelmeibe a svájci Milena Schnider vagy a bolgár Kaloyana Nalbantova ellen. Az Eb hétfői nyitónapján is lesz magyar érdekeltség: Kőrösi Ágnes az első fordulóban az olasz Gianna Stiglich ellen lép pályára.

Joó Melinda, a magyar szövetség főtitkára az MTI megkeresésére elmondta: a jó szereplés szükséges lenne a biztos kvótaszerzéshez Sándorházinak, aki győztes mérkőzés esetén akár két helyet is javíthat a kvalifikációs ranglistán.

„Az indulási jogok kiosztásánál kis szerencsével első listás lehet. Reményeink szerint a kontinentális kvóták elosztása után ki fog jutni az olimpiára, ugyanakkor a 16 közé kerülés nagyon sokat dobna az esélyeken” – fogalmazott.

A férfiaknál Pytel Gergő a legjobb 32 között kezdi meg szereplését szerdán, ellenfele a hazai közönség előtt szereplő Fabian Roth és az osztrák Luka Wraber párharcának továbbjutója lesz.

„Az Európa-bajnokság az év egyik legfontosabb versenye, szeretnénk, ha az első akadályt mindhárman sikerrel vennék. Nehéz, mert kis létszámú a kontinensviadal, sűrű a mezőny, így már az is nagy dolog, hogy mindhárman kijutottak” – szögezte le Joó Melinda.

Borítókép: Tarnów, 2023. június 26. Sándorházi Vivien játszik a finn Nella Nyqvist ellen a tollaslabda versenyszám nõi csoportmérkõzésen a krakkói központú Európa Játékokon a tarnówi Jaskolka Arénában 2023. június 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak