Musorujsag
Élő Eredmények

A szombathelyi vk-versenyen tér vissza az olimpiai bajnok Berki Krisztián

MTI
Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász a szeptemberben sorra kerülő szombathelyi világkupaversenyen tér vissza a vállsérülése miatti, több mint kétéves kihagyást követően.
Kolozsvár, 2017. április 22. Berki Krisztián a pódiumon, miután ezüstérmet nyert lólengésben a kolozsvári torna Európa-bajnokságon 2017. április 22-én. (MTI/EPA/Robert Ghement) Kolozsvár, 2017. április 22.
Berki Krisztián a pódiumon, miután ezüstérmet szerzett lólengésben a kolozsvári Eb-n (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

A magyar szövetség csütörtökön jelentette be, hogy az UTE olimpiai, világ- és Európa-bajnoka indul a szeptember 6. és 9. között sorra kerülő eseményen, egy héttel korábban az országos bajnokságon viszont még nem versenyez.

A 34 éves lólengés-specialista 2017 áprilisában ezüstérmet nyert a kolozsvári Európa-bajnokságon, azóta viszont makacs vállfájdalmai miatt nem versenyzett, sőt két operációra is szüksége volt.

Biztosan nem lesz ott viszont a szombathelyi vk-versenyen, illetve októberben a stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Dévai Boglárka, aki tavaly augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságon aranyérmet nyert ugrásban, ám ezt követően egy lábujjsérülés miatt műtétre volt szüksége. A kórházban bakteriális fertőzést kapott, és a szövődmények miatt hónapokig járni is alig tudott, de felépült, és néhány hete újra edzésbe állt.

A vasi megyeszékhelyen a magyar színeket hat férfi és négy női tornász képviseli, sőt a rendező országnak lehetősége van versenyen kívül is indítani sportolókat. Az eseményen több mint harminc ország több mint 150 versenyzője szerepel majd.

További tartalmak