Kijutott az olimpiára, mégsem elégedett a magyar tornász

Kovács Zsófia az olimpiai kvótának örül, de a torna-világbajnokságon elért eredménye miatt elégedetlen.Kovács Zsófia szombaton olimpiai kvótát szerzett a Stuttgartban zajló torna-világbajnokságon, ennek ellenére nem elégedett, mert egyéni összetettben nem jutott döntőbe.

"Természetesen boldog vagyok, hogy a kvalifikációt megszereztem, de el vagyok keseredve, hogy nem kerültem a legjobb 24 közé, és csak a második számú tartalék vagyok az egyéni összetett fináléban. Az egyik szemem sír, a másik nevet" - mondta a Dunaferr SE sportolója.

Az olimpiai részvétel szempontjából kiestek a már kvótát szerzett csapatok sportolói, és így kellett a legjobb húsz közé kerülni, ami Kovácsnak hatodikként sikerült. A magyarok közül a második legjobb eredményt Schermann Bianka érte el, és mivel a húsz kvótaszerző utáni első számú tartalék pontszámánál magasabb az övé, így a hazai szövetség dönthet arról, hogy melyikük indulhat az ötkarikás játékokon.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint várhatóan a jövő évi Európa-bajnokság dönt a kérdésben. Kovács Zsófia úgy fogalmazott, örül neki, hogy Schermann Biankával versenghetnek az indulási lehetőségért.

"Szerintem ez egy jó pont, mert lesz miért, lesz kivel harcolni" - nyilatkozta. Hozzátette, a felkészülés során több új elemet építenek majd be a gyakorlataiba, ezeket már a stuttgarti vb előtt előkészítették.

Kovács elismerte, leginkább a gerendán nyújtott gyengébb teljesítményén múlt, hogy nem végzett a 30. helynél előrébb szombaton. Mint felidézte, a felkészülési időszak alatt is sok rontása volt ezen a szeren, pedig tavaly megkedvelte, és még világkupa-versenyt is nyert gerendán.

A 2017-es Európa-bajnokságon egyéni összetettben ezüstérmes tornász elmondta, talajon volt egy kilépése, ráadásul nem fogadták el egy gimnasztikai ugrását, és tartáshiba miatt is volt levonása.