Musorujsag
Élő Eredmények

Berki Krisztián bevállalja az újabb műtétet

m4sport.hu
Vállsérülése miatt kellett kihagynia a vb-t, de a csapattal kiutazott, és a lelkének jót tett, hogy nem vesztesként, hanem a sportág elismert alakjaként tekintett rá mindenki.
Berki Krisztián legutóbbi jelentős versenye a kolozsvári torna Európa-bajnokság szerenkénti döntőjében volt, ahol ezüstérmet nyert. (MTI/EPA/Robert Ghement)

Vállsérülése miatt hagyta ki a jelenleg is zajló stuttgarti világbajnokságot a tornász Berki Krisztián. Az olimpiai bajnok sportoló a vb előtt úgy nyilatkozott, nagyon csalódott, hiszen a sérülése kiújulásáig sem tudtak úgy edzeni, ahogyan azt korábban megszokták, és ahogy szeretett volna, mert a válla ezt sok esetben nem engedte.

Berki legutóbb 2017 áprilisában, a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett, ahol ezüstérmes lett. Ezt követően megsérült, az első műtét ráadásul rosszul sikerült, ezért további két beavatkozásra volt szüksége, és nemrégiben elismerte, hogy soha többé nem lesz százszázalékos a válla.

Most azonban úgy döntött, bevállalja az újabb műtétet, de mint az SzPress hírszolgálatnak elmondta, a műtéttel életben tartja élsportolói álmait, de most már az egészségét is legalább ilyen fontosnak tartja. A jövő hét elején egyeztet a mesterével, aztán dr. Gulyás Károly ortopéd sebészre bízza magát: négy év leforgása alatt az ötödik válloperációja következik.

Az elmaradt vb miatt Berki úgy fogalmazott, ez volt 17 éves válogatott versenyzői pályafutásának mélypontja. „Az újabb kudarc teljesen kiborított, de nálam is jobban Kokó bácsit (Kovács Istvánt), az edzőmet, akire mindig is úgy tekintettem, mint ha az édesapám lett volna. Hatalmasat küzdöttünk azért, hogy ott lehessek a világbajnokságon, és olimpiai kvótát szerezhessek, ezért is olyan szörnyű, hogy most ugyanott tartunk, mint tavaly októberben, amikor az utolsó műtétem után mindent újra kezdtünk” – nyilatkozta Berki az SzPress Hírszolgálatnak.

Ugyanakkor háláját fejezte ki a szövetségnek, hogy így is ott lehetett a világbajnokságon, és a tanácsaival segíthette a válogatott versenyzőtársait. „Itt Stuttgartban lépten-nyomon megállítottak a régi barátaim, a pontozóbírók és a nemzetközi szövetség vezetői. Jólesett, hogy nem úgy tekintettek rám, mint egy vesztesre, hanem a tornászközösségnek egy olyan tagjára, aki már sokat tett le az asztalra, és aki talán a tokiói olimpián vigasztalódhat.”

Sportolóként szeretné megadni magának és az edzőjének az utolsó esélyt, de az egészségét most már fontosabbnak tartja, mint az olimpiai álmait. A 2012-es londoni olimpia bajnokának lesz még lehetősége a tokiói kvalifikációra, a jövő tavaszi világkupa-versenyeken és a májusi, bakui Európa-bajnokságon.

További tartalmak