Musorujsag
Élő Eredmények

Simone Biles: Nem vagyok bolond

mti
Az amerikai Simone Bilesnak nincs hiányérzete, amiért nem sikerült érmet nyernie felemáskorláton a Stuttgartban zajló olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokság szombati versenynapján.
Simone Biles a stutgarti világbajnokságon 2019. október 12-én (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

„Örülök a gyakorlataimnak, amelyeket bemutattam. Felemáskorláton nem szereztem érmet, de nem vagyok bolond, tudtam, hogy nagyon kicsi az esélyem rá” – nyilatkozta Biles. A 22 éves klasszis ugrásban megvédte elsőségét és megnyerte a 17. világbajnoki címét, egyben a 23. érmét. Utóbbi rangsorban ezzel beállította a fehérorosz Vitalij Scserbo abszolút csúcsát.

Hozzátette, a felemáskorlát nem a legerősebb szere, ezért már arra is büszke, hogy döntőbe került, és a hazáját képviselhette. Mint kifejtette, tavaly a dohai világbajnokság csúcspontja számára az volt, amikor második lett ezen a szeren, és szeretne a jövőben is érmeket nyerni felemáskorláton.

Nina Derwael a stuttgarti világbajnokságon 2019. október 12-én (Fotó: EPA/Daniel Kopatsch)

A felemáskorlát döntőjét megnyerő belga Nina Derwael elmondta, úgy döntött, csak saját magára összpontosít, hogy sikerüljön tökéletesen végrehajtania a gyakorlatát. „Amikor leszálltam, nagyon megkönnyebbültem. Azt nem tudtam, hogy a többiek mit csináltak, mert nem figyeltem őket” – nyilatkozta.

Carlos Edriel Yulo egy évvel ezelőtt harmadik lett talajon, az volt a Fülöp-szigetek első világbajnoki érme tornában, amelyet szombaton aranyra váltott a 19 éves manilai sportoló. „Nagyon boldog vagyok, nem számítottam rá, hogy aranyat nyerek. Csak a gyakorlatomra koncentráltam, de láttam azt a pontszámot, amit felül kellett múlnom, és azt mondtam magamban, ez túl magas” – mondta Yulo, akinek végül mégis sikerült megelőznie az izraeli Artem Dolgopyatot.

Max Whitlock (Fotó: EPA/Daniel Kopatsch)

A kétszeres olimpiai és négyszeres Európa-bajnok brit Max Whitlock már háromszoros világbajnoknak is mondhatja magát a lólengés döntőjének megnyerése után. Kifejtette: minden évben egyre nehezebb dolga van, különösen az előző év után, amikor nem tudott olyan eredményeket produkálni, amelyeket elvártak tőle. A szombati fináléban öten is magasabb kiviteli ponttal zártak nála, mégis az egész versenynap legmagasabb pontszámát kapta (15,500), mivel gyakorlatának nehézségi értéke 7 pont volt. A csapatversenyben ugyanezt a bemutatót elrontotta és leesett a szerről.
„Mindig azt mondom, tanulj a hibáidtól, és én most pontosan ezt tettem. Az a hiba egy kis emlékeztető volt arra, hogy a döntőben ne kövessem el ismét” – magyarázta.

Ibrahim Colak gyűrűn a tornasport első világbajnoki érmét nyerte Törökországnak. Mint elmondta, az elmúlt öt-hat év fejlődésének köszönhető, hogy tavaly bejutottak az Európa-bajnokság csapatversenyének döntőjébe, most vb-aranyat nyert, két csapattársa pedig ott lesz vasárnap a korlát fináléjában.

További tartalmak