×

Berki Krisztián: Már nem kell mindenáron olimpiára menni

Az M2 Petőfi Tv Családmeséink című műsorának pénteki adásában Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász mesélt a sportpályafutásáról, sérüléséről, illetve a jövőjéről.

A Berki Krisztiánnal készült interjút 6:50-től láthatja:

„Már 2017 nyara óta problémáim vannak a vállaimmal, azóta három műtéten estem át és nem titok, hogy most jön majd a negyedik újabb műtét. Az edzőmnek volt a leginkább borzasztó  ezt a két évet végig követnie, hiszen nem azt a Berki Krisztiánt látta a szeren és az edzéseken, akit előtte, és akit szeretett volna; meg nyilván akit én is, és a közönség is szeretett  volna látni.”

„Nagyon sokan várták a visszatérésemet, nagyon sokan várták azt, hogy újra versenyezzek, de mindig azt kellett mondanom, hogy én akkor fogok újra versenyezni és úgy állok ki a közönség elé, hogy ha legalább azt a 2017-es Eb-ezüstérmes Berki Krisztiánt látják, mert annak látom értelmét.”

„Ettől függetlenül kitartottunk, azért is mentem bele a folyamatos műtétekbe, mert tudtam azt, hogy ha egészséges vagyok és helyrehozzák a vállamat, akkor ott tudok lenni és kvótát tudok szerezni a tokiói olimpiára, illetve a nem titkolt vágyam még az, hogy ha Tokió nem jön össze, ettől függetlenül nagyon szeretnék egy olyan versennyel búcsúzni a közönség felé, amin még látnak tornázni és mondhatom azt, hogy lezárhatom vele a pályafutásomat– tekintett előre Berki Krisztián.

„Eddig ugye a tornámmal tudtam segíteni, meg remélem, hogy még fogok is tudni, de hogy ha már nem tornászként, akkor egy más jellegű pozícióban nagyon-nagyon szeretnék segíteni a magyar tornának továbbra is. Nyilván az egészség most már elsődleges szempont és én is így vagyok vele, hogy már nem mindenáron kell olimpiára kimenni és akár ott diadalmaskodni vagy elindulni, mert az embernek igenis van egy sporton kívüli vagy utáni élete, ahol az egészség a legfontosabb.”

„Óriási dolog az élettől, hogy még az aktív pályafutásom alatt született Lia és még láthatott és tudja is, hogy ki az apukája. Ez egy óriási érzés.”