Musorujsag
Élő Eredmények

Supola Zoltán: Az edzői céljaim nem mások, mint a tornász céljaim voltak

Supola Zoltán: Az edzői céljaim nem mások, mint a tornász céljaim voltak

m4sport.hu
A Dunaferr SE egykori tornásza, a világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnok Supola Zoltán három olimpián is versenyzett. A Sydneyben elért hatodik helyéről - amely április 29-én megtekinthető az M4 Sporton - Kovács "Koko" Istvánnak mesélt a magyar torna halhatatlanja.

A 49 esztendős Supola Zoltán 2001-ben hagyta abba a versenytornát és Las Vegasba költözött, ahol a világhírű Cirque du Soleil műsorában szerepelt egészen 2009-ig, majd 2010 óta edzőként vállalt munkát.

Három olimpiai szereplése közül Barcelona és Sydney áll közelebb a „hatszeres” tornász szívéhez. „Sydney jut eszembe leginkább, amikor az olimpia szót meghallom. Idősebb fejjel talán máshogy rakódott le a fejemben, más és mélyebb emlékeket őrzök.”

Artista pályafutásával kapcsolatban elmondta, nagy tisztelet övezte „azzal kapcsolatban, mit tettem le az asztalra az elmúlt 25 évben”, azonban az első héten közölték vele, abban a világban is le kell tennie a névjegyét és ugyanolyan keményen kell dolgoznia.

Edzői pályafutásáról elárulta, a céljai nagyon hasonlóak, mint versenyzőként: „Az edzői céljaim nem mások, mint a tornász céljaim voltak, csak esetleg máshogy van megfogalmazva. Az edzősködés világában már az első nap, első héten, első évben el lehet érni valamit. Nem feltétlen az olimpiai szereplés a célkitűzésem edzőként.”

„Ahogy esik, úgy puffan” – válaszolta a háromszoros olimpikon arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, egyszer Magyarországon adja majd tovább tudását.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek