Musorujsag
Élő Eredmények

Berki Krisztián újra edzésben

mti
A lólengésben olimpiai bajnok Berki Krisztián műtétjét követően még jár gyógytornára, de közben már erősítő edzéseket végez.
Berki Krisztián ünnepli a győzelmet a 2012-es londoni olimpia lólengés versenyszámának döntőjében 2012. augusztus 5-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A Magyar Torna Szövetség csütörtöki hírlevelében az UTE világ- és Európa-bajnok tornásza arról számolt be, hogy a karantén ideje alatt sokat pihent, ami jót tett a korábban műtött vállának, a felkészülési terv pedig lehetőséget biztosít a fokozatos terhelésnek.

„A múlt héten már elkezdhettem az edzéseket a teremben, egyelőre még csak erősítő tréningek és gyógytorna szerepel a programban, a támaszokat nem erőltetjük. Az edzőmmel azt beszéltük meg, nem siettetünk semmit, hiszen a pandémia miatt a decemberi Európa-bajnokságot leszámítva nem tudni, milyen versenyek lesznek ősszel, minden a vállamtól függ” – mondta. A dupla kényszerpihenővel kapcsolatban hozzátette: sikerült befejeznie a szakdolgozatát, így a Debreceni Egyetem sportszervezés szakán diplomát szerzett.

Berki 2017 tavaszán, a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett legutóbb, ahol ezüstérmes lett. Ezt követően megsérült a válla, és mivel az első műtétje rosszul sikerült, további operációkra volt szüksége, legutóbb novemberben kellett kés alá feküdnie.

További tartalmak