×

Magyar Zoltán: Úgy kellett ez nekünk, mit egy falat kenyér

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke szerint Magyarország ismét bizonyított. A hétvégén rendezték meg a HunChallenge Torna Világkupát, ez volt a koronavírus járvány kitörése után az első nagy nemzetközi világverseny a sportágban.

Magyar Zoltán (Fotó: MATSZ)

„Nagyon vártuk már, és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy mindenki várta, hogy végre legyen egy verseny, ahol a legjobbak bemutathatják a gyakorlataikat. Nekünk is egy fontos visszacsatolás volt, hogy hol tartunk a felkészülésben. Röviden: ez a verseny úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér” – kezdte Magyar Zoltán.


„Több szempontból is sikeres volt a VK. Versenyzőink bizonyították, hogy a kényszerszünet alatt is kiváló munkát végeztek. Dévai Boglárka révén volt magyar aranyérem is Szombathelyen” – hangsúlyozta az elnök, aki külön kiemelte: komoly sportdiplomáciai sikereknek is örülhettek a magyar tornászok.


„Nem véletlen, hogy Morinari Watanabe, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) elnöke és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is a helyszínen nézte meg a verseny egy részét. A FIG elnöke szerint Szombathely kiváló versenyt rendezett, és a VK után Budapesten egy-két napig a Magyar Torna Szövetség vendégszeretetét élvezi majd. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke el volt ragadtatva a versenytől. Elmondta, hogy az egyik kedvenc sportága a torna…” – összegzett a HunChallenge Torna Világkupa után Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.


A szombathelyi Világkupán Dévai Boglárka győzelemmel tért vissza a hosszú kényszerpihenője után, miután ugrásban megnyerte a döntőt. A szer Európa-bajnoka ezt megelőzően sérülései miatt két évvel ezelőtt versenyzett utoljára. Rajta kívül további 14 döntőben volt magyar Szombathelyen, Vecsernyés Dávid pedig szintén érmes lett, nyújtón zárt harmadikként.