×

Kovács Zsófia: Még csak emésztgetem, hogy ez tényleg megtörtént

Még csak emésztgeti sporttörténelmi sikerét Kovács Zsófia, aki ugrásban és felemáskorláton is Európa-bajnoki címet szerzett a mersini női torna-Eb szerenkénti fináléjában.

Székely Zója és Kovács Zsófia a női torna Eb szerenkénti döntőjében (Fotó: matsz.hu)
„Még fel sem fogtam, csak emésztgetem, hogy ez tényleg megtörtént. Hatalmas boldogság van bennem” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Kovács Zsófia. Hozzátette, az ugrásai során érezte, hogy mindkettő jól sikerült. Felemáskorláton volt egy nagyobb rontása, ami érzése szerint három tizedpontot ért, ezért fordulhatott elő, hogy a selejtezőhöz képest kevesebb pontot kapott, de ez is elég volt a végső sikerhez.

A Dunaferr SE tornásza - aki az első kétszeres Európa-bajnok a magyar tornasport történetében - úgy fogalmazott, bár ez az Európa-bajnokság nem volt teljes, de akik részt vettek, azoknak hatalmas lehetőség volt.

„Nagyon nehéz éven vagyunk túl, csupán három versenyünk volt. Ezek az eredmények nagyon nagy erőt adnak a következő felkészülés és a tavaszi Európa-bajnokság előtt” – mondta Kovács.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány leszögezte, Kovács Zsófia ugrásai a világ bármelyik versenyén megállták volna a helyüket.

„Tudom, hogy többen hiányoztak az Európa-bajokságról, de ez akkor is egy csoda, felemáskorláton két magyar versenyző a dobogó legtetején” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján. Hangsúlyozta, egész évben ennek a versenynek rendeltek alá mindent, szinte végig buborékban éltek és edzettek, ezt mindenki nagyon fegyelmezetten viselte.

„Remélem, tovább tudjuk vinni ezt a munkát, és bízom benne, hogy a felnőtt válogatott mellé egy főállású koreográfust tudunk alkalmazni” – mondta a kapitány.

Altorjai Sándor csapatvezető közölte, reményei szerint a magyar tornasportban mindenkinek nagy löketet adnak ezek az eredmények, és még jobb teljesítményre ösztönöznek mindenkit.