Musorujsag
Élő Eredmények

Holtan találták az USA emberkereskedelemmel vádolt korábbi tornászedzőjét

Holtan találták az USA emberkereskedelemmel vádolt korábbi tornászedzőjét

m4sport.hu
A michigani főügyészség jelentése alapján az emberkereskedelemmel és szexuális bűncselekményekkel vádolt John Geddert csütörtökön holtan találták.

A 2012-es olimpián az Amerikai Egyesült Államok női tornászválogatottját irányító 63 éves szakembert 24 rendbeli bűncselekmény elkövetésével vádolták (fiatal tornászokat bántalmazott) – írja a CNN.

Geddert csütörtökön kora délután a bíróságra várták, ám mivel nem jelent meg, keresni kezdték, s késő délután holtan találták otthonában.
A férfi volt a tulajdonosa Michigan híres, Twistars nevű tornaklubjának (melyet azóta eladtak és átneveztek), ahol korábban a sportorvos, Larry Nassar is dolgozott, aki beismerte, hogy sok fiatal női sportolót bántalmazott szexuálisan.

Az ügyész beszámolója szerint Gedder 2008 és 2016 között anyagi haszon érdekében kényszert és erőszakot alkalmazott (még sérülten is extrém fizikai és lelki igénybevételnek tette ki a tornászokat, akiket fizikailag is bántalmazott) azokkal a női sportolókkal szemben, akik hozzá jártak gimnasztikai edzésre.

Az áldozatokat olyannyira megviselték a történtek, hogy étkezési problémákkal, például étvágytalansággal vagy bulimiával küzdöttek, s páran öngyilkosságot is megkíséreltek.

A férfit emellett 14 rendbeli emberkereskedelemmel is vádolták.

További tartalmak