Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar Zoltán: A fiatalok törik a jeget maguk fölött

Magyar Zoltán: A fiatalok törik a jeget maguk fölött

m4sport.hu
Hat nap múlva rajtol az 50. torna-világbajnokság, a magyar küldöttség már kedden délben elindul a Japánban található Kitakjúsúba. A rangos verseny előtt Magyar Zoltán, a Magyar Tornász Szövetség elnöke, korábbi kétszeres olimpiai bajnokunk volt az M4 Sporthíradójának vendége.

Rendkívül fiatal csapattal vág neki a világbajnokságnak a kilencfős magyar válogatott, a korelnököt, Vecsernyés Dávidot leszámítva 20 évet sem éri el a válogatott átlagéletkora.

„A fiatalok kitörik a jeget maguk fölött, és az idősebbeket letaszítják a hegyről. Persze nem valódi letaszításról van szó, egyszerűen amikor azt tapasztalják a rutinosabbak, hogy már nem kerülnek oda a válogatotthoz, akkor új állást keresnek, edzőként folytatják. Nagy szerencse, hogy a fiúknál jelenleg 17-20 év között rengeteg tehetségünk van, akikre akár a felnőttek között is számíthatunk.” – árulta el a Sporthíradónak Magyar Zoltán.

A sportvezető a magyar küldöttségből kiemelte Vecsernyés mellett  Kovács Zsófiát is kiemelte, aki a szombathelyi Grand Prix-versenyen felemás korláton győzni tudott, s a szövetség elnöke a világbajnokságon tőlük várja a legjobb szereplést, amely akár a szerenkénti döntőket is eredményezheti. Magyar Zoltán szerint a magyar szövetség rengeteget segített a versenyzők fejlődésében azzal, hogy a koronavírus-járvány alatt – a világon egyedülállóan – valamennyi versenyt megrendezte, illetve sportolóikat a nemzetközi megméretésekre is elengedte.

Az 50. torna-világbajnokságot október 18. és 24. között rendezik Kijúsúban, az M4 Sport és az m4sport.hu a döntőket élőben közvetíti.

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek