Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jelen állás szerint Pigniczki Fanni ott lesz az egyéni összetett világbajnoki döntőjében

Jelen állás szerint Pigniczki Fanni ott lesz az egyéni összetett világbajnoki döntőjében

MTI
Pigniczki Fanni a labda és a karika gyakorlat után a tizedik helyen áll a ritmikus gimnasztika-világbajnokságon, Kitakjúsúban.

Az MTK olimpikonja mindkét szerrel 11. lett, így a még szerdán sorra kerülő nyolcas döntőkben nem szerepel. Karikával 23,600 pontot érő gyakorlatot mutatott be, labdás produkciójára pedig 24,450-et kapott.

Összetettben nagyon jól áll a 60 fős mezőnyben, mert bár a korábban 24-es döntős mezőny most csak 18 fős lesz, egyelőre a szűkített létszámban is stabilan benn van: 48,050 ponttal áll a tizedik helyen – a nemzetközi szövetség honlapja szerint.

Az egyéni verseny selejtezője csütörtökön folytatódik a buzogánnyal és a szalaggal, az egyéni összetett fináléját pedig szombaton rendezik.

„Nagyon büszke vagyok Fannira, hogy így az év vége felé, október utolsó napjaiban is nagyon éretten, összpontosítva tornázik. Szép gyakorlatokat mutatott be, fejben nagyon ott van, kiegyensúlyozott volt, hasonló folytatásban reménykedünk. Az eredményekkel egyelőre nem foglalkozunk, a lényeg, hogy folytassa tovább ezt az érett versenyzést” – idézte a hazai szövetség sajtószolgálata Gelle Noémit, Pigniczki edzőjét..

Mindkét szerdai szeren Dina Averina lett az aranyérmes. A 23 esztendős orosz rg-s karikával és labdával is a legmagasabb pontszámot érdemelte ki, előbbinél a fehérorosz Alina Harnaszkót és az olasz Sofia Raffaelit, utóbbiban ikertestvérét, Arinát, illetve újfent Harnaszkót megelőzve. Az olimpiai ezüstérmes Dina Averina sporttörténelmet írhat, ha sorozatban negyedik vb-címét is begyűjti az egyéni összetett versenyben.

Eredmények (a vb honlapja alapján):
karika:
1. Dina Averina (Orosz Olimpiai Bizottság) 27,750 pont
2. Alina Harnaszko (Fehéroroszország) 25,950
3. Sofia Raffaeli (Olaszország) 25,850
…11. Pigniczki Fanni 23,600

labda:
1. Dina Averina 29,125 pont
2. Arina Averina (Orosz Olimpiai Bizottság) 27,675
3. Harnaszko 27,300
…11. Pigniczki Fanni 24,450

Borítókép: Pigniczki Fanni karikagyakorlatot mutat be a ritmikusgimnasztika-verseny egyéni összetett selejtezőjében a tokiói olimpián (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak