Musorujsag
Élő Eredmények

A mezőny legfiatalabbjaként 14. lett a magyar kéziszercsapat a ritmikus gimnasztika-világbajnokságon

A mezőny legfiatalabbjaként 14. lett a magyar kéziszercsapat a ritmikus gimnasztika-világbajnokságon

MTI
A magyar együttes kéziszercsapat a 14. helyen végzett az összetett versenyben a Kitakjúsúban zajló ritmikus gimnasztika-világbajnokság pénteki versenynapján.

A magyarok a mezőny legfiatalabb csapatával négy ellenfelüket előzték meg összetettben, öt labdával szintén a 14., három karikával és két pár buzogánnyal pedig a 15. helyen zártak. A szerenkénti döntőkbe az első nyolc helyezett jutott.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke elmondta, a csapattagoknak ez volt az első felnőtt világbajnokságuk, és volt, akit blokkolt ez a helyzet, ezért elmaradt attól a teljesítménytől, amit az edzésen tud.

„Nehézséget okozott a szőnyegen, hogy volt, aki mindent bele akart adni, és nem izgult, de volt, aki csak meg akarta oldani a feladatot, és túl akart lenni rajta, azt pedig elfelejtette, hogy ebben a sportágban el kell varázsolni a bírókat. Ez egyfajta motivációs feszültséget hozott a csapaton belül” – magyarázta az MRGSZ sajtóközleményében.

Lauber Zsófia, a válogatott vezetője elismerte, hogy mindkét gyakorlatban hibáztak a magyarok, a karika-buzogány bemutatóban többet is.

„Sok munka van bennük, de mentálisan még nem tudtak megbirkózni azzal, hogy ez volt életük első felnőtt világbajnoksága. Ennek ellenére azt kell mondjam, helyt álltak, hiszen legutóbb tíz éve volt 14. a magyar együttes kéziszercsapat világbajnokságon” – tette hozzá.

Az összetett verseny aranyérmét az oroszok szerezték meg az olaszok és a fehéroroszok előtt.

Eredmények:
együttes kéziszercsapat, összetett, világbajnok:
Orosz Torna Szövetség (Anasztaszija Bliznyuk, Polina Orlova, Angelina Skatova, Aliza Tiscsenko, Marija Tolkacseva) 88,350 pont
2. Olaszország 86,000
3. Fehéroroszország 85,400
…14. Magyarország (Farkas Júlia, Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág, Somhegyi Réka) 66,400

A világbajnokság további programja:
szombat:
egyéni összetett döntő (Pigniczki Fanni) 7.30 és 10.00

vasárnap:
együttes kéziszercsapat, döntő: 5 labda 10.30, 3 karika és 2 pár buzogány 11.20

Borítókép: Magyar Torna Szövetség

További tartalmak