Musorujsag
Élő Eredmények

Bácskay Csenge ezüstérmes a bakui világkupán

Bácskay Csenge ezüstérmes a bakui világkupán

mti
Bácskay Csenge ezüstérmes lett ugrásban a tornászok bakui világkupaversenyének szombati versenynapján.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Postás SE sportolója 13,233 ponttal negyedikként jutott a döntőbe, ahol első gyakorlatára 13,333, másodikra 13,200 pontot kapott. Bácskay és a 46 éves üzbég Okszana Csuszovityina egyaránt 13,266 ponttal zárt, és mivel holtverseny esetén az új szabály szerint az első ugrás kiinduló pontszáma dönt, az olimpiai bajnok Csuszovityina állhatott a dobogó felső fokára.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondása szerint nagyon izgalmas volt a verseny, és örömét fejezte ki, hogy tanítványa az ugrás „királynőjével” azonos pontszámot ért el. Hozzátette, Bácskay nagyon magabiztos volt, hozta azt a formát, amelyet az eddigi vk-versenyeken.

Balázs Krisztián korláton 14,400 ponttal harmadikként jutott a fináléba, ahol remek gyakorlatot mutatott be, 14,533 pontot kapott, de végül negyedik lett.

A Ferencváros junior Európa-bajnoka elmondta, az erősebbik gyakorlatát választották, amit sikerült nagyon összeszedetten, pontosan, nyugodtan bemutatnia, ennek is köszönhető, hogy élete eddigi legmagasabb pontszámát kapta ezen a szeren.

„Valószínűleg ez volt életem gyakorlata. Elégedett vagyok a mai teljesítménnyel” – nyilatkozta Balázs.

Borítókép: Bácskay Csenge (Fotó: EPA/Majama Kimimasa)

További tartalmak