Musorujsag
Élő Eredmények

Balázs Attila negyeddöntős a mauthauseni tenisztornán

Balázs Attila negyeddöntős a mauthauseni tenisztornán

MTI
Balázs Attila bejutott a negyeddöntőbe a 90 ezer euró (33,6 millió forint) összdíjazású mauthauseni salakpályás férfi tenisztornán.

Az ausztriai challenger-versenyen a világranglistán 266. játékos előzőleg a nyitókörben 6:4, 6:4-re verte a szerb Matej Sabanovot (1521.), majd a szerdai nyolcaddöntőben a török Altug Celikbilekkel (184.) csapott össze. A budapesti teniszező 1:4-ről 5:4-re fordított, de nem tudta kiszerválni az első játszmát, aztán a rövidítésben már nem veszített labdamenetet.

A folytatásban Balázs 3:0-ra elhúzott, amikor Celikbilek jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset.

A 33 éves magyar teniszező – aki legjobbjaként 76. volt a világranglistán 2020 márciusában – a múlt héten 14 hónap után tért vissza lábsérüléséből Ostravában, ahol a nyitókörben kiesett.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Balázs Attila-Altug Celikbilek (török) 7:6 (7-0), 3:0-nál Celikbilek feladta

Borítókép: MTI/EPA/Julien De Rosa

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Alcaraz és Murray is nyolcaddöntős Madridban
A másfél hete Barcelonában győztes spanyol Carlos Alcaraz sikeresen mutatkozott be kedden késő este a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyében, és magabiztos sikerrel bejutott a legjobb 16 közé.
Tenisz
Djokovic magabiztosan jutott nyolcaddöntőbe Madridban
A világelső szerb Novak Djokovic magabiztosan jutott nyolcaddöntőbe a madridi salakpályás tenisztorna férfiversenyében, miután kedden a második fordulóban két játszmában legyőzte a francia Gael Monfilst.
Tenisz