Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mészáros Krisztofer ezüstérmes talajon az Európa-bajnokságon – videó

Mészáros Krisztofer ezüstérmes talajon az Európa-bajnokságon – videó

MTI
A fiatal Mészáros Krisztofer 14.600-as pontszámmal a második helyen végzett talajon a férfi tornászok versenyén. A számot az izraeli Dolgopyat nyerte.

A felnőtt szerdöntők egyetlen magyar résztvevője – aki egyéni összetettben és a csapattal is hatodik volt – a csütörtöki selejtezőből 14,500 ponttal, a második legjobb eredménnyel került a talaj fináléjába.

Vasárnap elsőként mutatta be gyakorlatát, mégpedig nagyon magas színvonalon. Ugrásai látványosak, érkezései pedig pontosak voltak, egyetlen elemnél mutatott minimális bizonytalanságot kis karkörzéssel. Produkciójára egy tizeddel többet kapott, mint a selejtezőben, 14,600 pontos eredményét pedig csak a hetedikként következő, tavaly Tokióban olimpiai bajnok izraeli Artem Dolgopyat tudta felülmúlni.

A harmadik helyen a brit Jarman Jake végzett.

„Nagyon boldog vagyok, el se tudom mondani mennyire – idézte a szövetség közleménye a Győri AC tornászát, aki első felnőtt Eb-érmét szerezte szerfináléban, egyben a magyar tornasport első Eb-ezüstjét nyerte talajon. – Szerencsére jól tudtam aludni, és reggel úgy keltem, hogy ezt a mai napot megnyomjuk. Úgy voltam vele, hogy ha a selejtezőben a második, a csapatdöntőben a harmadik legerősebb gyakorlat volt az enyém, miért ne lehetne ma is ugyanilyen jó? Elsőnek szólítottak, amit annyira nem szoktam szeretni, de bíztam magamban és gyakorlatomban is. Amikor megláttam a pontszámomat, reméltem, hogy elég lesz egy bronzéremhez, mert sok jó tornász volt még utánam.”

Mészáros csapatban 2020-ban már volt Eb-bronzérmes, a magyar férfi tornasportban pedig eddig Gál Róbertnek (2005, Debrecen) és Guczoghy Györgynek (1983, Várna, 1987, Moszkva) volt Eb-bronzérme talajon.

A junioroknál Molnár Botond – az egyéni összetett megnyerése után – ugrásban harmadikként végzett a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

Eredmény (az Eb honlapjáról):
talaj, Európa-bajnok:
Artem Dolgopyat (Izrael) 14,966 pont
2. Mészáros Krisztofer 14,600
3. Jarman Jake (Nagy-Britannia) 14,433 lólengés, Európa-bajnok:

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak