Musorujsag
Élő Eredmények

Négy magyar tornász jutott döntőbe a párizsi világkupán

Négy magyar tornász jutott döntőbe a párizsi világkupán

m4sport.hu
Mayer Gréta ugrásban és talajon, Szilágyi Nikolett gerendán, Székely Zója pedig felemáskorláton jutott döntőbe a tornászok párizsi Challenge Világkupájának szombati selejtezős napján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a kétnapos párizsi viadalon a magyarok közül csak nők indultak. Az előzetes tervek szerint Szilágyi Nikolett ugrásban és talajon, Mayer Gréta gerendán, ugrásban és talajon, a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia felemáskorláton és gerendán, míg Székely Zója felemáskorláton mutatott volna be gyakorlatot, a hasizomhúzódással küzdő Kovács Zsófia azonban orvosi javaslatra visszalépett a versenytől, hogy ne kockáztasson további sérülést az októberi, liverpooli világbajnokság előtt.

A selejtezőben ugrásban Mayer Gréta 12.750 ponttal a hatodik helyen végzett, így fináléba jutott, Szilágyi Nikolett ugyanitt 15. lett 12.350 ponttal. Felemáskorláton csak az Eb-ezüstérmes Székely Zója szerepelt, gyakorlatát 13.500 pontra értékelte a zsűri, ezzel ötödik helyen lett döntős. Talajon Mayer hatodikként, 12.650-nel került a legjobbak közé, Szilágyi 11.600 pontja a 20. helyhez volt elég. Gerendán Kovács Zsófia helyett Szilágyi Nikolett kapott lehetőséget, aki 12.750 ponttal a 7. helyen jutott be a döntőbe, Mayer itt hibázott, és 11.800 pontot kapott gyakorlatára.

A szerenkénti döntőket vasárnap rendezik.

Borítókép: Szekely Zoja (Fotó: MATSZ/Freschli József)

További tartalmak