Musorujsag
Élő Eredmények
×

Minden női szerenkénti döntőben volt magyar tornász a párizsi Challenge Világkupán

m4sport.hu
Helytálltak a párizsi világkupán a női magyar tornászok: két hetedik és két nyolcadik helyet értek el a szerenkénti döntőkben.
(MTI/Koszticsák Szilárd)

A Magyar Torna Szövetség beszámolója szerint, a mezőnyt tekintve rendkívül magasz színvonalú szerenkénti döntőkben, Mayer Gréta ugráson egy új variációt is kipróbált a világbajnokság jegyében, és végül 12.625 ponttal a 8. helyen végzett. Mayer talajon is bejutott a legjobbak közé: a zsűri által 12.550 pontra értékelt gyakorlatával a 7. helyet szerezte meg.

Felemáskorláton Székely Zója a 8. helyen végzett, míg Szilágyi Nikolett hetedikként zárt gerendán.

„Nagyon örülök annak, hogy mind a négy szeren ott voltunk a fináléban, és meg tudta mutatni magát a magyar válogatott. Ez egy kiváló felkészülési állomás volt, ahol a csapat nagyon jól kezelte legjobb tornászunk, Kovács Zsófi kiesését, be tudta tölteni a hiányzó helyeket, és mindenütt döntőt hozott. Ez a mostani finálés nap már nem volt olyan fényes, mint a szombati selejtezős, több rontásunk is volt. Mayer Grétinél edzőjével, Trenka Jánossal egyeztetve egy új variációt próbáltunk ki ugráson a liverpooli vb-re való felkészülés jegyében. Mindenképpen szeretném kiemelni Szilágyi Nikolett szereplését, büszke vagyok rá, a nem tervezett szeren, gerendán hozott egy döntőt, és úgy gondolom, így mindenképpen jó eséllyel tervezhetünk vele a vb-n, mint csapatemberrel. Korábban voltak negatív felhangok a Challenge Világkupákat illetően, éppen ezért ki szeretném emelni, hogy ez a versenyen visszaadta a Challenge Vk-k rangját, több Európa-bajnok, világbajnoki érmesek, helyezettek sora volt ott Párizsban, így nagyon nívós és nagyon rangos esemény volt ez a mostani, sok olyan sportoló volt jelen, akikkel találkozhatunk Liverpoolban” – vélekedett Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

További tartalmak