Musorujsag
Élő Eredmények

Berki Krisztián saját magát látta Mészáros Krisztoferben

Berki Krisztián saját magát látta Mészáros Krisztoferben

m4sport.hu
„Ugyanolyan munkakutya, mint én voltam” – mondta Mészáros Krisztoferről az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián, aki saját sportolói mentalitását véli felfedezni a 21 éves tornászban. A jelenleg a magyar szövetség sportigazgatójaként tevékenykedő Berki az M4 Sport csütörtök reggeli Sporthíradójában elmondta, a szombathelyi challenge világkupa remek főpróba lesz a liverpooli világbajnokság előtt, de magyar érmekre is lehet esély az Aréna Savariában.

A pénteken kezdődő szombathelyi versenyen 27 ország 103 versenyzője, köztük a magyar női és férfi válogatott keret tagjai is indulnak. A háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia hasfalhúzódással küzd, nem szeretné kockáztatni a vb-szereplést, ezért óvatosságból nem vesz részt a versenyen, ott lesz viszont az augusztusi Európa-bajnokságon talajon ezüstérmes Mészáros Krisztofer, aki az Aréna Savariában újra megmérkőzhet az olimpiai bajnok izraeli Artem Dolgopyattal, aki a müncheni Eb-n őt megelőzve nyert talajon.

„Egy picit önmagamat látom benne – mondta a 21 Mészáros Krisztoferről Berki Krisztián. – Céltudatos, odaadó versenyző, csúnyán fogalmazva ugyanolyan munkakutya, mint én voltam, ő is abban hisz, hogy az elvégzett munka majd meghozza a gyümölcsét. Talán én is ezért voltam sikeres, mert ha az edzőm két gyakorlatot kért, akkor lehet, hogy felszaladtam még egy harmadikra a lóra. Én ezt láttam Krisztoferben, és szerencsére egyelőre az eredmények igazolják ezt” – fogalmazott.

A magyar szövetség sportigazgatója elmondta, az augusztusi Eb átírta a felkészülési programot, így most mindössze két hónap telik el az Európa- és a világbajnokság között, ezért a magyar csapat tagjai talán nem lesznek csúcsformában a szombathelyi világkupán, de a hazai közönség miatt biztos abban: mindent meg fognak tenni az éremszerzésért.

Berki Krisztián elsősorban azt várja a csapat tagjaitól, hogy balesetmentesen csinálják végig a gyakorlataikat, és akkor a nemzetközi megmérettetés kiváló főpróba lesz az október 29-én kezdődő olimpiai kvaliikációs világbajnokság előtt, ugyanakkor úgy véli, a férfiaknál és a nőknél is lesznek döntő- és éremesélyes magyar versenyzők.

Pénteken délután a női és férfi kvalifikációra kerül sor a szombathelyi challenge világkupán, szombaton és vasárnap a női és a férfi szerenkénti döntőket tartják meg. A hétvégi versenyen népes nemzetközi mezőny indul, olimpiai érmeseket, világbajnokokat és világbajnoki helyezetteket is láthat majd a közönség.

Borítókép: München, 2022. augusztus 18. Mészáros Krisztofer talajgyakorlata a torna férfi selejtezőjében, amely egyben egyéni összetett döntő a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Dr. Magyar Zoltán: Ott vagyunk a torna európai élvonalában
A magyar tornászok kiválóan szerepeltek az augusztusban Münchenben megrendezett Európa-bajnokságon, ahol a férfi és női felnőtt, illetve a junior korosztály is megmutatta tudását. Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke úgy látja, ismét az európai élvonalhoz tartoznak a magyar tornászok.
Torna