Musorujsag
Élő Eredmények
×

Székely Zója nyert, Mayer Gréta dobogóra állhatott a szombathelyi torna-világkupán

Székely Zója nyert, Mayer Gréta dobogóra állhatott a szombathelyi torna-világkupán

m4sport.hu
Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a magyarok a szombati napot a Szombathelyen zajló torna-világkupán: Székely Zója felemáskorláton győzött, Mayer Gréta ugrásban állhatott dobogóra.

A honi szövetség hírlevele szerint Székely 13.733-as pontszámot kapott a győztes gyakorlatára a fináléban, amelynek másik magyar résztvevője, Makai Lilla nyolcadikként zárt.

Az eredményhirdetés után Székely Zója elmondta, örül, hogy sikerült javítania a selejtezőben elért eredményén.

„Az volt a célom, hogy a selejtezőbeli 13.333 után javítani tudjak, és ez sikerült. Sokan szurkoltak nekem, emiatt picit izgultam is” – értékelt az Eb-ezüstérmes tornász.

Az ugrás döntőjében Mayer Grétának szurkolhatott a szombathelyi közönség, és volt is minek örülni, hiszen a felnőttek között első évét töltő versenyző 13.033-as eredményével végül bronzérmes lett.

„Minden álmom így teljesüljön. Nagyon szerettem volna első felnőtt szombathelyi versenyem első döntőjében érmet nyerni. A zárónapon még lesz egy gerenda és egy talajgyakorlatom” – nyilatkozta Mayer.

A vasárnapi zárónapon hat fináléban négy magyar lép szerekhez: Mayer Gréta gerendán és talajon, Makovits Mirtill gerendán, Balázs Krisztián korláton és nyújtón, Mészáros Krisztofer pedig nyújtón indul.

Borítókép: Magyar Torna Szövetség

További tartalmak