Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csapatban és egyéniben is versenyeznek a hétvégén a férfi tornászok

Csapatban és egyéniben is versenyeznek a hétvégén a férfi tornászok

MTI
Szombaton a csapatbajnokság második fordulóját, vasárnap pedig a szerenkénti országos bajnokságot rendezik a férfi tornászok számára a budapesti Központi Tornacsarnokban.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a csapatbajnokság második fordulója szombaton 10.30-kor kezdődik. Egy csapatot felnőtt, ifjúsági és kadet korosztályú tornászok alkothatnak, és minden szeren egy felnőtt, egy ifjúsági és egy kadet sportoló eredménye számít. Négy egyesület, a Budapesti Honvéd SE, a KSI SE, a Győri AC és az FTC-Telekom indul, az első fordulóban a BHSE végzett az első helyen. Vasárnap is 10.30-kor kezdődik a program. Mindkét viadalon szerepelnek a magyar válogatott tagjai, így például Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Balázs Krisztián vagy a talajon Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett Mészáros Krisztofer.

Kovács István szövetségi kapitány elmondása szerint ezek lesznek az utolsó nyilvános hazai versenyek az október 29-én kezdődő liverpooli világbajnokság előtt, bár a jövő héten még Tatán a szlovákokkal versenyeznek a magyarok a felkészülés részeként. „Elsősorban azt szeretném, hogy jól, pontosan kivitelezett gyakorlatokat mutassanak be a két nap alatt a srácok. Azzal kapcsolatban nem várok el semmit, hogy ki, milyen szeren, milyen eredményt ér el. A lényeg, hogy hozzák ki magukból, amit tudnak, lehetőleg sérülés nélkül, de azt hiszem, hogy ezt a terhelést bírniuk kell” – nyilatkozta Kovács István.

Borítókép: Facebook / Magyar Torna Szövetség

További tartalmak