Musorujsag
Élő Eredmények

Túl van a pódiumedzésen a női válogatott a liverpooli torna-világbajnokságon

Túl van a pódiumedzésen a női válogatott a liverpooli torna-világbajnokságon

MTSZ/m4sport.hu
Teljesítette a pódiumedzést a liverpooli világbajnokságon a Bácskay Csenge, Székely Zója, Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Szilágyi Nikolett összeállítású magyar női felnőtt tornászválogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre még nem döntött, ki milyen szeren áll rajthoz a seregszemlén.

A Magyar Torna Szövetség (MTSZ) pénteki hírlevele szerint Altorjai Sándor delegációvezető arról számolt be, a hölgyek kitartóan és jó mentalitással dolgoztak, egyelőre szokják a szereket.

„A pódiumedzésről összességében elmondhatom, hogy próbálgatták a szereket a lányok, még nem teljesen érezték őket, emiatt több apróbb pontatlanság is volt, amelyeket azonban javítottak, visszamentek a szerre, és becsülettel elvégezték, ami a dolguk. A lányok egészségi állapotában sok újdonság nem történt, sajnos Kovács Zsófinak hasfalával, Székely Zója pedig bokájával vannak problémái. Ez így mindenképpen nehezebb lesz a vártnál. Éppen ezért a szerleosztásról csak pénteken este határoz Draskóczy Imre szövetségi kapitány” – fogalmazott Altorjai.

Annál is inkább főhet a kapitány feje, mert Bácskay Csenge és Makovits Mirtill sem teljesen egészséges.

„Nem vagyunk könnyű helyzetben a szerleosztásnál. Bácskay Csenge egy vírusos megbetegedéssel küzd, Makovits Mirtill pedig a sarkával bajlódik. Ezek még hozzájönnek Székely Zója és Kovács Zsófi eddigi már ismert nehézségeihez. Nem egyszerű, de igyekszem a lehető legütőképesebb csapatot összerakni itt a világbajnokságon” – nyilatkozta Draskóczy.

A kvalifikáció a nagy létszám miatt a hölgyeknél két részletben zajlik, az első selejtezőnapon (október 29.) az első kettő csoport, míg október 30-án a másik nyolc mutatja be a gyakorlatait, ekkor lépnek a szerekhez a magyarok is. A selejtező ugyanúgy zajlik, mint a férfiak esetében, tehát az ötfős csapatból négyen mehetnek fel a szerre, ahol a csapateredménybe a legjobb három pontszám számít. A selejtező egyben kvalifikáció a csapat, az egyéni összetett és a szerenkénti finálékra is.

A csapatdöntőbe a legjobb nyolc nemzet kerülhet be, ahol szerenként már csak három tornász mutathatja be gyakorlatát. Fontos, hogy ez az első lehetőség az országok számára, hogy kvótát szerezzenek a 2024-es párizsi olimpiára: a csapatdöntő első három helyezettje automatikusan kvalifikál az ötkarikás játékokra. A vb-n az egyéni összetett huszonnégyes fináléba nemzetenként maximum két versenyző juthat be, míg a szerenkénti döntőkre ugyanez érvényes a legjobb nyolc tornászt tekintve.

A sorsolás alapján a mieink a 4. selejtezőcsoportba kerültek, ahol a svédekkel és az ausztrálokkal szerepelnek, és talajon kezdenek.

Szombaton a férfiak második, utolsó pódiumedzésére kerül sor, ahol természetesen a Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Kardos Botond alkotta férfi válogatott is érdekelt lesz.

Részletes program, torna világbajnokság, Liverpool (helyi idő szerint):
Október 29., második férfi pódiumedzés (magyar csapat – 16:55-18:21)
Október 29., 19:55 – 22:50, női selejtezők – 1. nap
Október 30., 09:30 – 23:05, női selejtezők – 2. nap (magyar csapat – 11:00-12:20)
Október 31., 09:30 – 22:55 férfi selejtezők (magyar csapat – 21:00–22:55)
November 1., 18:45 – 21:15, női csapatdöntő
November 2., 17:40 – 21:00, férfi csapatdöntő
November 3., 18:45 – 21:15, női egyéni összetett döntő
November 4., 18:00 – 21:10, férfi egyéni összetett döntő
November 5., 13:30 – 17:30, szerenkénti döntők, 1. nap (nők: ugrás, felemáskorlát; férfiak: talaj, lólengés, gyűrű)
November 6., 13:30 – 17:30, szerenkénti döntők, 2. nap (nők: gerenda, talaj; férfiak: ugrás, korlát, nyújtó)
November 7., 22:50 érkezés, Liszt Ferenc repülőtér

Borítókép: Magyar Torna Szövetség

További tartalmak