Musorujsag
Élő Eredmények
×

Finálés magyar helyezések hat forduló után a torna-világbajnokságon

Finálés magyar helyezések hat forduló után a torna-világbajnokságon

mti
Hat csoport már túl van a selejtezőn, ezek alapján pedig szerenkénti, egyéni összetett és csapatfinálés helyeken áll jelenleg a Bácskay Csenge, Székely Zója, Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Szilágyi Nikolett összeállítású magyar válogatott a tornászok liverpooli világbajnokságán.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a nőknél az első két kör selejtezője már szombaton lezajlott a vb-n, vasárnap pedig további nyolc csoport tornászai szerepelnek a Mersey-parti városban. A magyaroktól Szilágyi Nikolett, Mayer Gréta és Bácskay Csenge négy szeren, a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia ugráson és gerendán, míg Székely Zója felemáskorláton mutatott be gyakorlatot.
A magyarok a 4. csoportba kerültek, és talajon kezdtek. Itt Bácskay Csenge (11,533 pont), Mayer Gréta (12,833) és Szilágyi Nikolett (12,266) mutatkozott be. Ezután az ugrás következett, ahol Bácskayt leszámítva mindenki csak egyet ugrott, ő 13.,050 pontot ért el.
Felemáskorláton az Eb-ezüstérmes Székely Zója kiváló gyakorlatot mutatott be, amellyel négy csoport után az ötödik (13,766) volt, a következő két csoport után viszont a 11. pozícióig csúszott vissza. Bácskay 12,233, Szilágyi 11,633, Mayer 10,800 ponttal zárt.
Az utolsó szer a gerenda volt, melyen a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia hasfalsérülése ellenére is kiválóan teljesített, és jelenleg a negyedik, magas, 13,533-as pontszámmal.
Kovácsék jelenleg a csapatversenyben 152,296 ponttal a nyolcadik pozícióban állnak. Egyéni összetettben Mayer Gréta van a legelőkelőbb helyen, 49,599 ponttal a huszadik. Szilágyi Nikolett (48,765) a 28., míg Bácskay Csenge (48,232) a 31. a negyedik forduló után.
A liverpooli világbajnokságon még négy csoport van hátra, így a nap végén, magyar idő szerint csak éjfél után derül ki, hogy egyéni összetettben és csapatban ki lett döntős, illetve hogy ki melyik szeren jutott fináléba.

Borítókép: (Fotó: MATSZ)

További tartalmak