Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kovács Zsófia hetedik helyen végzett gerendán a torna-vb-n

Kovács Zsófia hetedik helyen végzett gerendán a torna-vb-n

MTI
A nehézségi értékek alapján a magyar döntősé volt a legkönnyebb gyakorlat.

Kovács Zsófia hetedik helyen végzett a gerenda döntőjében a liverpooli torna-világbajnokság utolsó versenynapján, vasárnap. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a nehézségi értékek alapján a dunaújvárosi sportolóé volt a legkönnyebb gyakorlat, a kivitelezése viszont az ötödik legjobb lett a nyolc fős mezőnyben. Ezen a szeren harminc év után volt ismét magyar női versenyző vb-fináléban, Ónodi Henrietta 1992-ben Párizsban ezüstérmet nyert.

A magyar szövetség beszámolója szerint a hasfalsérüléssel küzdő háromszoros Európa-bajnok Kovácsnak bizonytalanul sikerült a felugrása, így kimaradt egy hármas kötés a gyakorlatából, illetve a későbbiekben még egy elem nem volt teljes, ezért kiinduló pontszáma jóval alacsonyabb lett (5,100), mint a selejtezőben (5,700).

“Éreztem magamon egy kis feszültséget. A gerenda ilyen szer, nagyban meghatározza a mentális állapot, az izgalom, bármi megtörténhet. A hibáimat mindenképpen javítani szeretném, de az is nagy fegyvertény, hogy ezen a szeren bekerültem a döntőbe” – nyilatkozta Kovács.

Hozzátette, a felugrásnál megingott a lába, ezért nem tudta végrehajtani a hármas kötést, de örült annak, hogy végig a szeren maradt, hiszen többen is leestek. “Örültem volna, ha jobban sikerül, ha több pontot kapok, de remélem, ezt a tapasztalatot tudom majd kamatoztatni” – magyarázta.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, nagyon látszott Kovácson a fináléban, hogy nem volt teljesen egészséges, és hogy ez az első vb-döntője gerendán. Edzője, Trenka János elárulta, gondolkodtak az óváson, mert egy kéttizedes kötés szerinte megvolt, a bírók viszont nem így látták, a duplaforgást pedig nem kapta meg tanítványa, mert nem volt tiszta. Végül nem óvtak, mert  két tizeden nem múlt volna semmi.

Eredmények, szerenkénti döntők:
férfiak:
korlát, világbajnok:
Cou Csing-jüan (Kína) 16,166 pont
2. Lukas Dauser (Németország) 15,500
3. Carlos Edriel Yulo (Fülöp-szigetek) 15,366
nyújtó, világbajnok:
Brody Malone (EGyesült Államok) 14,800 pont
2. Hasimoto Daiki (Japán) 14,700
3. Arthur Mariano (Brazília) 14,466
ugrás, világbajnok:
Artur Davtjan (Örményország) 15,050 pont
2. Carlos Edriel Yulo (Fülöp-szigetek) 14,950
3. Igor Radivilov (Ukrajna) 14,733
nők:
talaj, világbajnok:
Jessica Gadirova (Nagy-Britannia) 14,200 pont
2. Jordan Chiles (Egyesült Államok) 13,833
3. Rebeca Andrade (Brazília) 13,733
Jade Carey (Egyesült Államok) 13,733
gerenda, világbajnok:
Vatanabe Hazuki (Japán) 13,600 pont
2. Elsabeth Black (Kanada) 13,566
3. Mijata Szoko (Japán) 13,533
…7. Kovács Zsófia 12,733

Borítókép: Kovács Zsófia MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak