Musorujsag
Élő Eredmények
×

A férfiaknál Mészáros nyerte a mesterfokú tornabajnokságot

A férfiaknál Mészáros nyerte a mesterfokú tornabajnokságot

MTI
A Győri AC versenyzője, Mészáros Krisztofer nyerte a tornászok férfi mesterfokú bajnokságának egyéni összetett versenyét, ezzel pedig a győztesnek járó dr. Sánta Lajos trófeát.

A hagyományokkal ellentétben ezúttal a fővárosban, a Központi Tornacsarnokban rendezték az idei utolsó hazai tornaversenyt. A férfiak szombat délelőtti egyéni összetett viadala egyben selejtező volt a vasárnapi szerenkénti döntőkre.

Az FTC-Telekom vb-15. helyezett tornásza, Balázs Krisztián sérülés miatt nem indult, így az előzetesen is esélyes győri Mészáros Krisztofer érvényesítette a papírformát. Az Eb-ezüstérmes, vb-14. sportoló élete legmagasabb pontszámát szerezte, 84,500 ponttal diadalmaskodott és mind a hat vasárnapi döntőbe az első helyen kvalifikált.

A dobogóra rajta kívül a junior Európa-bajnok Molnár Botond (79,400) és egy harmadik győri, Tomcsányi Benedek (76,900) állhatott fel.

„Boldog vagyok, hogy a szezon utolsó versenyén életem legjobb összetett pontszámával tudtam nyerni – idézte a szövetség hírlevele a győztest. – Mivel a világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, számomra extra motivációt jelentett, hogy hazai közönség előtt a szezonzáró viadalon megmutassam, mit is tudok valójában. Ha ehhez a pontszámhoz hozzáteszek egy keveset, az már világbajnoki bronzérmet érne. Remélem, eljutok egyszer odáig!”

Eredmények:
férfi mesterfokú bajnokság, egyéni összetett:
1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 84,500 pont
2. Molnár Botond (Győri AC) 79,400
3. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 76,900

Borítókép: Szombathely, 2022. október 2. Mészáros Krisztofer nyújtógyakorlata után a Szombathelyen zajló torna challenge világkupaversenyen 2022. október 2-án. MTI/Varga György

További tartalmak