Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

102 éves Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka

102 éves Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka

m4sport.hu
Keleti Ágnes hétfőn ünnepli 102. születésnapját. Az ötszörös olimpiai és egyszeres világbajnok tornász, 46-szor nyert magyar bajnokságot, nem mellesleg a nemzet sportolója címmel kitüntetett legenda már három éve mondhatja el magáról, hogy a világon ő a legidősebb, aki aranyérmet nyert az ötkarikás játékokon.

„Idén többszörösen különleges születésnapnak néz elébe. A köszöntést vasárnap a budapesti lakásában tartottuk. Természetesen volt virág és torta is. Mi, a barátok énekeltünk neki, a vendéglistán pedig ismét szerepeltek különleges személyek. Hétfő este a 65. Év Sportolója Gálán is felköszöntik” – mesélte Keleti Ágnes közeli barátja és szóvivője, Róth Tamás a hirado.hu-nak.

A Magyar Olimpiai Bizottság már vasárnap, méltó módon köszöntötte a legendás tornásznőt, hiszen az elnök, Gyulai Zsolt, aki kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, a londoni játékokon aranyérmes úszó, Gyzrta Dániel, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Altorjai Sándor, illetve a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám is tiszteletét tette Keleti Ágnes otthonában, hogy méltó módon ünnepelje az olimpiai mozgalom különleges, ikónikus alakját.

Nagysága előtt a közmédia is meghajol, ezen a csodálatos évfordulón levetíti az „Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes” című portréfilmet 20.45-kor a Duna TV-n. A filmről bővebben ide kattintva olvashatnak.

Borítókép: Keleti Ágnes elfújja a születésnapi tortájának gyertyáit Gyulay Zsolt és Schmidt Ádám társaságában (Fotó: Róth Tamás)

További tartalmak